🇷🇴Guvernul Promisiunilor Uitate sau complect nerealizate❗️

În campania electorală PSD a făcut promisiuni atât de interesante încăt a captat atenţia românilor şi astfel a reuşit să obţină un procentaj record în preferinţele electoratului. Numai că un lung şir de promisiuni sunt neonorate şi astăzi, la încheierea anului 2018, adică după doi ani de la preluarea puterii în stat.Construcţia spitalelor regionale din Iaşi, Craiova şi Cluj va începe după 2021, a declarat Ministrul Sănătății, motivul invocat fiind nevoia de a obţine mai mulţi bani de la Comisia Europeană. În campania electorală din 2016, însă, PSD promitea construirea a opt spitale regionale şi a unuia republican până în 2020.

”În 2021 intră celălalt exerciţiu financiar unde România are posibilitatea să ceară finanţare de 85% de la Comisia Europeană şi normal că a trebuit să luăm decizia cea mai favorabilă României. Oricum proiectul tehnic, cu licitaţia pentru planul de instruire a personalului mergea până în 2021 şi atunci am cerut fazarea tocmai pentru a putea cere bani mai mulţi”, a declarat Sorina Pintea

Programul de guvernare al PSD, atât de invocat de Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă și restul liderilor partidului, prevede construirea a:

• 8 spitale regionale, organizate ca centre de urgenţă-excelenţă, pentru toate specialităţile medicale Cost: 300 milioane de euro/spital.

• 1 spital republican, în Bucureşti, care va fi organizat ca centru de urgenţă-excelenţă şi cercetare, pe toate specialităţile. Adiacent acestui spital, se va construi un campus medical. Cost: 1.1 miliarde euro

Iată şi alte promisiuni neonorate din lunga listă prin care PSD a căştigat votul românilor:

O măsură care prevedea modificarea Codului Fiscal şi care se referea la eliminarea impozitului pe dividende se afla pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern din 30 august 2017, a rămas uitată.

PSD a promis în programul de guvernare că va adopta Statutul Funcționarului Public până la 1 decembrie 2018.

PSD a promis in campania electorala ca, „va modifica legislaţia privind sistemul de pensii cel târziu la 1 octombrie 2017“.

PSD a promis în campania electorală că va lucra la un Cod Economic, inițiativă menționată și în programul de guvernare aprobat la începutul lui ianuarie 2017 de Parlament

PSD a promis în campania electorală că va înființa Departamentul de Debirocratizare având drept scop realizarea unui nomenclator al taxelor din Romania, care va cuprinde intr-un singur document toate taxele fiscale si parafiscale care exista la acest moment. Departamentul a fost realizat, dar nomenclatorul, nu.

PSD a promis în campania electorală că va acorda ajutoare de stat anual în valoare de 500 de milioane de euro, astfel: 33% pentru firmele cu cifră de afaceri cuprinsă între 100.000 de euro şi un million de euro, 33% pentru firmele cu cifră de afaceri cuprinsă între un million de euro şi 10 milioane de euro şi 34% pentru firmele cu cifră de afaceri peste 10 milioane de euro.

PSD a promis în campania electorală pentru alegerile parlamentare că va construi 1500 de locuințe pe an, pentru tineri, precum şi 30 de cămine studențești.

PSD a promis in campania electorală că, în luna martie a anului 2017, va scuti de TVA vânzarea locuințelor, vânzarea de spațiu publicitar și materiile prime din agricultură.

Guvernul PSD a promis ca, imediat dupa investirea guvernului, va ieftini medicamentele care si-au pierdut patentul cu cel putin 35%.

PSD a promis ca, de la 1 aprilie 2018, că va adopta o lege prin care pacientii vor beneficia in orice moment de un medicament compensat integral indiferent de boala de care sufera.

PSD a promis că în anul 2018 va fi realizați 580 km de autostrada, din păcate au reusit sa inaugureze 180 km.

Articol publicat de Andrei Marian Mihai