🇷🇴Dacian Cioloș ii cere demisia Ministrului Educației: “Cu tot respectul, cred că un astfel de ministru ar trebui să plece!”

“Cu tot respectul pentru doamna Anisie, cred că un astfel de ministru ar trebui să fie din afara sistemului actual”, susține fostul premier Dacian Cioloș, care în mandatul său i-a avut ca miniștri ai Educației pe Adrian Curaj și Mircea Dumitru.Într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook, Cioloș spune că “președintele Iohannis a strâns suficiente astfel de personalități în grupurile de lucru ale proiectului România Educată”.

Una dintre cele mai vizibile personalități din grupurile de lucru ale proiectului România Educată este Daniela Vișoianu, controversata consilieră de la Ministerul Educației care are contracte în derulare cu ministerul și Cumpănașu, dar și legături cu băieții deștepți din energie. În urmă cu o săptămână, președintele chiar a decorat-o pe aceasta cu ordinul Național pentru Merit în grad de Cavaler.

„Avem nevoie de obiective concrete legate de performanța copiilor, nu numai de sumele alocate sistemului de educație, dar, cel mai important, avem nevoie de coerență și stabilitate, dincolo de interesele electorale ale candidaților și partidelor. Ministerul Educației trebuie scos în afara jocurilor politice”, scrie Cioloș.

Redactor Sabău Ionela Pascu articol publicat de Emilian Ionescu