🇷🇴Marius Budăi (PSD): Planul PNL pentru majorarea pensiilor: ”Un măr otrăvit!”

Potrivit unor surse, Guvernul ar vrea să majoreze punctul de pensie mai devreme, dar şi cu o sumă mai mică decât cea anunţată de PSD.Ar fi vorba de o creștere a punctului de pensie între 100 și 150 de lei, care va intra în vigoare la începutul anului 2020.

Surse din cadrul PNL susțin că astfel majorarea pensiilor va avea un impact bugetar mai mic pe anul 2020, iar pensionarii vor primi cu bucurie vestea că pensiile li se vor mări mai devreme.Fostul ministru al Muncii, Marius Budăi, a declarat, într-o intervenție telefonică la Antena 3, că românii vor ieși în pierdere dacă PNL își va duce la bun sfârșit acest scenariu, care nu este altceva decât ”un măr otrăvit ambalat foarte frumos”.

”O să fiu extrem de clar. Este un măr otrăvit ambalat extrem de frumos. Pentru că pe primul an pensionarii vor pierde, dar, mai important, și mai mulți vor pierde în al doilea an. Adică în 2021. Păi, dacă de la 1265 la 1775 diferenta este de 510 lei. Care se acordă pe patru luni. Asta înseamnă 2040 de lei. Ei or să dea 100 sau 150 de lei. Să mergem pe varianta cea mai bună, deci 150 de lei. Dar, mai grav, vor continua pe 2021 să mai dea, să spunem, încă 100 de lei. Ca să fie bine, să nu fie rău. Și vedem că în acest fel, exact ce am spus noi în campanie că nu vor respecta, și acele rețineri ale lor (…) oamenii pierd și mai mult în 2021”, a spus Marius Budăi, la Antena 3.

”Mărul otrăvit este că vă dăm mai puțin, dar voi n-o să vă prindeți pentru că vă prostim noi, liberalii, cum vrem noi”, a spus Budăi.

Redactor Sava Drăghici articol publicat de Andrei Marian Mihai