🇷🇴Mihai Fifor considera ca Guvernul PNL, “Guvernul suparat pe carte”, vrea sa abroge OUG 114 “

Mihai Fifor considera ca Guvernul PNL, “Guvernul suparat pe carte”, vrea sa abroge OUG 114 “care prevede cresterea anticipata a salariilor din Invatamant la grila din 2022”.“Daca mai aveam cumva vreun dubiu referitor la incompetenta profunda a guvernului liberal, a venit momentul ca Ludovic Orban sa ne intareasca aceasta convingere.

De data aceasta, Orban s-a gandit sa loveasca in educatie. Probabil capitolul acesta nu ii spune mare lucru, ca, deh, cartea ‘e greu’.

Nu ar fi rau daca cineva ar incerca si ar si reusi sa ii explice premierului ca nu se poate face performanta fara dascali bine platiti!

Acesta este un adevar universal valabil, pe care PSD l-a inteles si l-a aplicat atunci cand a decis, prin lege, cresterea anticipata si consistenta a salariilor medicilor si profesorilor.

Prima urgenta a fost pastrarea medicilor in tara, prin triplarea salariilor si prin investitii in echipamente medicale, fapt care s-a realizat!

Urmau, apoi, profesorii, carora anul viitor, de la 1 Septembrie, ar fi urmat sa le creasca anticipat salariile pana la nivelul stabilit in grila corespunzatoare anului 2022.

Guvernul suparat pe carte, PNL, vrea sa abroge OUG 114 – care prevede cresterea anticipata a salariilor din Invatamant la grila din 2022 din Legea salarizarii, pe principiul liberal ‘ai carte, n-ai parte’.

Prin urmare se compromite definitiv sansa cresterii calitatii in Educatie, printr-o salarizare corespunzatoare.

Redactor Sava Drăghici articol publica de Andrei Marian Mihai