🇷🇴Paul Stănescu despre Dăncilă: ”Bătusem palma să nu candideze la preşedinţie“

Noul secretar general al PSD Paul Stănescu, a declarat cum s-ar fi derulat evenimentele care au dus la candidatura Vioricăi Dăncilă la funcţia de preşedinte al statului.Acesta a relatat, într-o conferinţă de presă desfăşurată la Slatina, că Viorica Dăncilă a hotărât să organizeze congres extraordinar, cu scopul clar de a fi desemnată candidat, în urma unei discuţii avute cu preşedintele Klaus Iohannis, scrie Adevarul.

”Am rugat-o pe doamna Dăncilă două lucruri: 1 – să nu facem congres în 2019, să facem congres în ianuarie-ferbruarie 2020, şi 2 – i-am spus doamnei Dăncilă să nu candideze, acum pot să vă spun public lucrul ăsta. Am bătut palma, pot să spun aşa, adică doamna a fost de acord, şi mai continui puţin, dar o să mă şi opresc undeva, pentru că mariajul ăsta al nostru a durat foarte puţin, 7-8 zile cred că a durat.

Am fost la Cotroceni, cu privire la consultare pe votul din Diaspora în formula Dăncilă-Fifor-Stănescu-Ciolacu-Teodorovici, cred. După zece minute, domnul preşedinte a rugat-o pe doamna prim-ministru Dăncilă, în funcţie, că vrea să stea de vorbă cu dumneaei tet-a-tet câteva minute. Întâlnirea cred că a durat 20 de minute, dacă nu juma’ de oră. Ajungând la Parlament, doamna Dăncilă mi-a spus că vrea congres imediat.

I-am zis că în condițille date, m-a pierdut. Eu am fost la congres, n-am votat, s-a ales preşedinte. Sigur, asta era clar, lucrurile erau clare, că convocarea unui congres şi alegerea dumneaei erau spre candidatura dumneaei până la urmă, asta era miza“, a declarat Stănescu, acesta menţionând de asemenea că „la un moment dat a vrut să mă dea afară, nu mă feresc să spun lucrul ăsta, să mă elimine din partid, pentru că n-am spus altceva decât ceea ce cred eu şi ceea ce cred eu că e bine partid“.

Redactor Sabău Ionela Pascu articol publicat de Emilian Ionescu