🇷🇴Raluca Țurcan: “Guvernul Orban vrea transport școlar gratuit, la nivelul județelor”

Vicepremierul Raluca Turcan a anunțat, joi seara, că Guvernul Orban  își va asuma răspunderea parlamentară pe abrogarea ordonanței care bloca transportul școlar gratuit al copiilor la nivel de județ.”Am promis, ne ținem de cuvânt! Siguranța copiilor noștri este mai presus de orice! Mâine, la ședința de guvern, vom decide asumarea răspunderii pe abrogarea ordonanței care bloca transportul școlar gratuit al copiilor la nivel de județ.

Transportul pentru elevi și profesori trebuie urgent să intre în sfera serviciilor publice. Elevii care fac naveta la școală trebuie să aibă la dispoziție transport public, ca să circule în siguranță, nu să-și riște viața făcând autostopul. NU putem să cerem performanță copiilor, dacă nu le oferim siguranță și condiții decente în care să învețe.

PSD a dat OUG 51 în iunie 2019, în dispreț total față de viața copiilor care fac naveta la școală, ignorând cu seninătate Regulamentul european nr. 1370/2007. Să nu includem transportul intrajudețean de persoane în sfera serviciilor publice înseamnă să jucăm viața copiilor la ruletă, obligându-i să-și riște viața la ocazie, pe marginea drumului. Am văzut ce tragedii a produs lipsa unui transport public, regulat, între localități. Avem nevoie de o rețea de transport rutier public bine pusă le punct, astfel încât să nu restrângem accesul la educație al copiilor din mediul rural. Este vorba de copiii care au domiciliul în localitățile care se află pe rute neprofitabile pentru transportatorii privați.

Suntem aici să muncim pentru binele oamenilor!”, a declarat  Turcan.

Şedinţa de Guvern este programată vineri la ora 17.00.

Redactor Sabău Ionela Pascu articol publicat de Andrei Marian Mihai