🇷🇺Peste 50 de urși polari au invadat o localitate din nordul Rusiei…

Toate activitățile publice din Ryrkaypiy, sat situat în regiunea Chukotka, au fost anulate, iar școlile sunt păzite pentru a proteja rezidenții de urși, potrivit BBC.Încălzirea globală este cauza principală, spun conservatoriști, care anunța ca din decembrie vecinii au putut vedea ursi de zeci de ori pe străzile orașului lor, situație care ii sperie pe localnici, The Times.

Din cauza incalzirii globale, urșii sunt obligați să părăsească coasta din cauza stratului subțire de gheață, dar și pentru a căuta hrană.

Alți experți spun că urșii polari ajung atât de des în acest loc, astfel încât Ryrkaypiy ar trebui evacuat permanent, iar cei 700 de rezidenți ar trebui astfel relocați.

Urșii polari trăiesc în mod normal la mai bine de 2 kilometri de sat.Un oficial local a declarat că a numărat 56 de urși polari în sat. Animalele erau atât adulți, cât și pui, și aproape toți păreau să fie foarte slabi.

„Dacă gheața era îndeajungs de puternică, urșii ar fi mers mai în largul mării, unde ar fi putut să vâneze foci”, a declarat Mikhail Stishov, membru Word Wide Fund.

Alexander Minayev, reprezentantul administrației locale, avertizează că au existat cazuri de atacuri asupra cetățenilor. Prin urmare, au solicitat protecție autorităților ruse pentru a putea sa își protejeze localnicii.

„Oamenilor le este frică să-și părăsească casele”, spune Minayev. “Activitățile lor zilnice sunt întrerupte. Părinții se tem să își lase copiii să meargă la școli”, a spus reprezentantul rus.

Redactor Sabău Ionela Pascu articol publicat de Ghicioi Mariana