🇦🇺🔥Australia in flacari! Peste 300.000 de mii de hectare au fost facute scrum!

Statul New South Wales se confruntă cu incendii de vegetație care au făcut scrum zeci de locuințe. Din păcate, localnici au trecut săptămâna trecută prin aceleași clipe grele. Fumul incendiilor a ajuns pana in Sidney, în cursul zilei de vineri, 6 Decembrie, șefa executivului local a declarat stare de urgență din cauza „condiţiilor climatice catastrofale prognozate pentru această săptămână, în special sâmbăta, cu vreme caldă şi vânt puternic”. Gladys Berejiklia i-a avertizat pe toți localnicii să stea departe de zona de savană din cauza flăcărilor care au cuprins tot persajul în doar câteva momente.

Statul New South Wales s-a mai confruntat cu zeci de incendii devastatoare de vegetație chiar și săptămâna trecută, relatează DPA, potrivit Agerpres.

„Condiţiile climatice catastrofale înseamnă că lucrurile se pot schimba foarte repede”, a declarat ea la Sidney, avertizându-i pe oameni: „Pentru Dumnezeu, staţi departe de zona de savană”, a declarat Gladys Berejiklian, șefa executivului local.

Starea de urgență este opțiunea Serviciului de pompieri rurali și a comandamentului prerogativ exitins de a putea mobiliza toate resursele statului precum: să coordoneze evacuări, să oprească alimentarea cu gaz, electricitate şi apă, precum şi să folosească alte facilităţi, afaceri sau clădiri pentru a putea stinge focul. Subliniem că New South Wales este statuk australian cu cea mai mare populație.

Redactor Sabău Ionela Pascu articol publicat de Irina Avram