🇨🇳O pasăre rară, aflată pe cale de dispariţie, fotografiată în premieră în China

Doi fazani tragopan cu burta gri au fost surprins de camerele de fotografiat cu infraroşu.S-a întâmplat într-un parc natural din centrul țării, într-o regiune muntoasă, unde pasărea, protejată prin lege, obișnuiește să își facă veacul, este vorba despre provincia Yunnan din sud-vestul Chinei, au confirmat oamenii de ştiinţă, informează Xinhua.

Fotografiile în care apare un mascul adult au fost efectuate la 3 Decembrie anul acesta în prefectura Dehong din Yunnan, după ce mai multe camere de fotografiat cu infraroşu au fost amplasate în această regiune. 

Aceasta este prima oară când au fost efectuate în China fotografii cu această pasăre aflată pe cale de dispariţie, au notat oamenii de ştiinţă din cadrul Institutului de Zoologie de la Academia de Ştiinţe din China. 

Fazanii tragopan cu burtă gri se află sub protecţie de gradul 1 în China şi trăiesc de obicei în nord-vestul provinciei Yunnan Province şi în sud-estul Regiunii Autonome Tibet, la altitudini între 2.000 şi 3.000 de metri. 

Având pe creştet două formaţiuni intens colorate, aceste păsări mai sunt numite şi ”fazani cu coarne”, mai arată sursa citată. 

Specia poate fi văzută foarte rar în sălbăticie din cauza diminuării hibitatului său natural.

Redactor Sava Drăghici articol publicat de Andrei Marian Mihai