🇷🇴Timișoara: După ce a interzis grătarele cu mici, primarul Robu, s-a înfruptat cu mici ecologici la târgul de Crăciun…

Dupa scandalul gratarelor cu fum mult si al manelelor pe care Nicolae Robu le-a izgonit de la evenimentele organizate de primarie, edilul anunta ca la Targul de Craciun de la Timisoara au aparut si micii ‘ecologici’, pe care i-a savurat in fiecare zi.Edilul a povestit ca s-a plimbat seara de seara prin centrul orasului si ca s-a bucurat sa gaseasca ‘mici ecologici’ in targ, scrie Opinia Timișoarei.

„Au aparut si micii, mici ecologici, deci putem sa ne infruptam. Micii ecologici sunt aia care nu fac fum, asa le-am spus. Stiti ca sunt inventiv. Am mancat in fiecare zi, sa stiti ca sunt foarte buni. Eu ma duc in fiecare seara prin piata. N-am luat multi mici, 2, dar sa stiti ca sunt foarte buni”, a spus primarul Nicolae Robu.

Dupa ce chiar inainte de startul Targului de Craciun edilul a anuntat ca nu va accepta ca centrul orasului sa mai fie invaluit de fumul gratarelor si al micilor de la tarabele cu mancare, comerciantii din zona de mancare traditionala s-au aliniat cerintelor si au inceput sa foloseasca gratare electrice pentru a-si prepara produsele.

Va reamintim, dupa cea mai recenta editie a festivalului Vinului, in timpul caruia centrul orasului a fost inundat de fum de gratare, dar si dupa ce in urma cu aproximativ doua saptamani, in spatiul public a ajuns virala o filmare in care, in Piata Traian, puteau fi auzite dedicatii facute edilului pe ritmuri de manele, Nicolae Robu a cerut printr-o nota interna trimisa subalternilor din primarie interzicerea „folosirii pe domeniul public al Municipiului Timisoara, in aer liber, a gratarelor, protapurilor si altor ustensile de gatit cu foc deschis, generatoare de fum si degajatoare de mirosuri de bucatarie de intensitati deranjante” si „interpretarea/difuzarea de manele pe domeniul public al Municipiului Timisoara, in aer liber, precum si practica anuntarii de dedicatii, indiferent cine si pentru cine le solicita”.

Nicolae Robu a spus ca va initia si o Hotarare de Consiliu Local prin care sa reglementeze aceste chestiuni, desi exista un regulament adoptat inca din 2007 privind felul in care se face comert stradal si functioneaza terasele in Timisoara.

Sursa Opinia Timișoarei