🇷🇴🇪🇺Corina Crețu: România ar putea fi dezavantajată de noul bugetul UE…

Eurodeputata Corina Creţu a declarat, sâmbătă, în cadrul unei conferinţe de presă,la Iaşi, că este îngrijorată de faptul că se profilează reduceri masive în Cadrul Financiar Multianual 2021-2027.Corina Creţu a declarat că Preşedinţia finlandeză a Consiliului Uniunii Europene propune o formulă de calcul diferită decât cea propusă anul trecut, de Comisia Juncker, iar aceasta ar dezavantaja România.

„Sunt foarte îngrijorată de propunerea Preşedinţiei finlandeze, care vizează reduceri masive din fondurile europene pentru ţările mai puţin dezvoltate. Tocmai de aceea cred că România împreună cu prietenii, mai ales cei din estul european, trebuie să facă front comun pentru a apăra această propunere a Comisiei Europene, care a fost depusă pe masa Parlamentului şi Consiliului European încă din 2 mai 2018”, a declarat Corina Creţu.

Ea a susţinut că România a avut şansa „să se bată” ca acest buget din 2021- 2027 să fie adoptat pe timpul Preşedinţiei sale rotative la Consiliul UE „şi ar fi avut tot interesul”, dar că a ratat această şansă, discuţiile fiind blocate.

Redactor Sava Drăghici articol publicat de Emilian Ionescu