🇷🇴Florin Citu: “Salariile demnitarilor vor fi înghețate! Vor exista şi concedieri!”

Guvernul Orban are un plan pentru reducerea cheltuielilor pe anul viitor, pentru a se încadra în deficitul de aproximativ 3,5%.Florin Ciţu a declarat în exlcusivitate pentru Realitatea Plus că îngheţarea salariilor demnitarilor sau interzicerea cumulului pensiei cu salariul la stat sunt printre măsurile luate în calcul.

Mai mult, ministrul spune că nu poate rămâne acelaşi aparat bugetar. Adică vor exista şi concedieri. 

”Luni, 9 decembrie, veţi asista la o premieră. O să fie pentru prima oară, în ultimii trei ani, când un ministru al finanţelor le spune adevărul românilor despre finanţe/buget/economie în Parlamentul României.  Vă aştept să urmăriţi dezbaterile la moţiunea simplă depusă de PSD împotriva mea. Luni, 9 decembrie, oră 16:00”, anunţă Cîţu.

El precizează că după moţiune va vorbi despre buget şi planul de măsuri pregătit pentru a stabiliza economia şi elimina dezechilibrele macroeconomice. 

Dezbaterea şi votul asupra Moţiunii simple cu tema: ” Guvernare PNL – numele tău este AUSTERITATE” sunt programate luni, de la ora 16;00.

Dacă anul viitor am fi continuat cu programul PSD, care aruncau banii în stânga și în dreapta, dezechilibrele macro-economice ar fi fost foarte mari.

“2020 este anul de stabilizare a economiei pentru a stabili o creștere economică sustenabila, 2020 este un an de curatare a economiei. Deci un an…”, a declarat ministrul Finanțelor.

Redactor Sava Drăghici articol publicat de Emilian Ionescu