🇷🇴SURSE: “PNL, a luat o decizie – în Iunie se vor organiza alegeri anticipate”.

Declanșarea procedurilor s-ar finaliza în martie, informația ar fi fost deja comunicată misiunilor diplomatice ale României.Acum puțin timp, cunoscutul jurnalist Radu Tudor a anunțat că, din surse PNL, în partidul lui Iohannis s-ar fi luat o decizie – în Iunie se vor organiza alegeri anticipate”.

În aceste condiții, alegerile ar putea avea loc în iunie, la un loc cu alegerile locale a declarat Radu Tudor. Mai mult, jurnalistul, a cărui soție este director în MAE, a spus că ambasadele române ar fi fost deja anunțate să fie pregătite pentru luna iunie.

Pentru declanșarea alegerilor este necesar ca Guvernul Orban să cadă, iar următoarele 2 propuneri de guverne să cadă într-un termen de maxim 60 de zile.

Problema este că o încercare anterioară asemănătoare, de cuplare a celor două alegeri, a fost respinsă de Curtea Constituțională.

Cu toate acestea, Iohannis a susținut această formulă în repetate rânduri – iar USR are ca principal obiectiv organizarea anticipatelor.

Sunt însă de așteptat efecte grave pentru economie – și în primul rând o depreciere gravă a leului în raport cu monedele internaționale.

Redactor Saa Drăghici articol publicat de Sonia Ivănescu