🇷🇴Vaslui: Un polițist de frontieră și-a băgat soția in spital in stare gravă

Una dintre cele mai apreciate asistente medicale de la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui se zbate între viatã si moarte dupã ce, spun apropiatii ei, ar fi fost victima unor agresiuni fizice repetate.Mihaela Enache a ajuns joi la spital, cu o ambulantã, dupã ce a acuzat stãri de rãu si amortiri ale membrelor inferioare. La scurt timp dupã ce a fost internatã, a intrat în comã de gradul IV.

În prezent, medicii fac eforturi supraomenesti pentru a salva viata colegei lor, însã prognosticul este extrem de rezervat.

Suspiciunile de agresiune fizicã au fost întãrite si de semnele de violentã pe care femeia le avea în zona fetei, în momentul internãrii. În plus, aceasta le-ar fi mãrturisit colegelor de sectie, cu câteva zile în urmã, cã în ultima perioadã trãieste un adevãrat cosmar alãturi de sotul ei, cu care s-ar afla în proces de divort si cã acesta ar fi extrem de agresiv.

Politistii au deschis dosar penal sub aspectul sãvârsirii infractiunii de vãtãmare corporalã din culpã. Totodatã a fost deschis dosar penal si pentru violentã în familie, dupã ce fratele asistentei medicale a depus plângere la politie împotriva cumnatului sãu, violent.

Rumoare si indignare, ieri, în rândul cadrelor medicale ale Spitalului Judetean Vaslui care, în ultimele 48 de ore, au fãcut tot ce a fost posibil sã-i salveze viata colegei lor, Mihaela Enache, una dintre cele mai profesioniste asistente medicale din cadrul sectiei Chirurgie Pediatricã. Starea de sãnãtate a acesteia s-a agravat foarte tare joi dupã-amiazã, când era acasã. Femeia a rugat o vecinã sã sune la ambulantã. A fost transportatã de urgentã la spital si internatã la Neurologie. În momentul internãrii era constientã, însã ametea si îi amorteau picioarele de la genunchi în jos. La scurt timp, starea de sãnãtate a pacientei s-a agravat si mai tare. A intrat în comã de gradul IV, iar în prezent este internatã la Terapie Intensivã Mobilã unde doar aparatele o mai tin în viatã.

Pe cât de apreciatã la serviciu, pe atât de chinuitã acasã

Dacã pe plan profesional Mihaela Enache era împlinitã din toate punctele de vedere, fiind una dintre cele mai apreciate si respectate asistente din spital, pe plan personal lucrurile nu mergeau deloc bine. Aceasta trãia un adevãrat cosmar alãturi de sotul ei, fost politist în cadrul Serviciului Economic al IPJ Vaslui, în prezent psiholog al Serviciului Teritorial al Politiei de Frontierã Vaslui. Colegii asistentei ne-au declarat cã, în repetate rânduri, aceasta venea bãtutã la serviciu. “Spunea cã nu mai poate trãi alãturi de el, cã mereu o bate. A bãtut-o si de 1 decembrie, a bãtut-o si miercuri, cu o zi înainte de a se interna în spital. De multe ori sotul îi lua cardul pe care îi intra salariul, ne povestea cã o bãtea si era nevoitã sã plece de acasã de frica lui”, ne-a declarat o colegã de-a asistentei. Sãtulã sã tot fie supusã unui astfel de tratament, Mihaela Enache a deschis proces de divort de sotul ei, lucru care l-a înfuriat si mai tare pe acesta.

Recalcitrant si în fata medicilor

Potrivit surselor noastre, Mihai Enache a avut o atitudine agresivã si fatã de medicii care îi trateazã sotia. Acesta a început sã tipe, ieri, pe holurile spitalului, acuzând cadrele medicale de nepãsare. “Sunteti vinovati toti cei din jurul ei pentru cã nu ati vãzut cã are probleme”, le-ar fi reprosat psihologul Politiei de Frontierã medicilor, uitând desigur de cosmarul pe care-l trãia asistenta, zi de zi acasã, dupã cum povestea chiar ea, colegelor de serviciu. Medicii i-au fãcut asistentei toate analizele, inclusiv cele toxicologice, însã nu i-au gãsit nici medicamente si nicio altã substantã strãinã în sânge. În prezent, cadrele medicale iau în calcul o problemã neurologicã, cel mai probabil, cauzatã de stresul zilnic si de problemele cu care se confrunta, acasã.

Fratele victimei, plângere pentru agresiune în familie

Cu toate indiciile prezentate mai sus, politistii vasluieni au deschis dosar penal pentru vãtãmare corporalã din culpã, luând în calcul varianta unei tentative de suicid, dupã ce cadrele medicale au anuntat cã vor face testele toxicologice. “O femeie în vârstã de 43 de ani a fost internatã la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui, în comã, dupã ce ar fi ingerat o substantã necunoscutã. În cauzã a fost întocmit dosar de cercetare penalã sub aspectul sãvârsirii infractiunii de vãtãmare corporalã din culpã. În cursul zilei de azi,(n.r. joi) fratele victimei a depus o plângere pentru agresiune, astfel cã s-a deschis dosar penal si pentru violentã în familie”, ne-a precizat purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui. Se pare cã politistii s-au grãbit sã tragã o concluzie pripitã, spunând cã asistenta ar fi vrut sã se sinucidã, atunci când medicii au anuntat cã vor face si testele toxicologice. Acestea au arãtat însã clar, cã nici nu poate fi vorba despre asa ceva, femeia nu avea nimic în sânge. În cursul zilei de ieri am încercat sã îl contactãm si pe sotul asistentei, pentru o informare cât mai corectã a cititorilor nostri. Acesta însã nu a rãspuns la telefon. Bãrbatul a fost ofiter la Politia Economicã Vaslui, dar de trei ani este psiholog la Politia de Frontierã, iar colegii îl descriu ca pe o persoanã taciturnã si introvertitã.

Sursa vremeanoua.ro