🇭🇰Hong Kong: Mii de persoane au ieșit din nou in stradă!

Mii de persoane îmbrăcate în negru din toate categoriile de vârsta participă duminică în Hong Kong la un nou protest pentru susţinerea democraţiei în centrul financiar care a fost tulburata de proteste violente în ultimele şase luni, relatează site-ul agenţiei Reuters.Activiştii anti-guvernamentali, tineri şi bătrâni, s-au adunat în parcul Victoria, punctul de plecare al mitingului în cartierul comercial Causeway Bay, înainte de a porni spre Chater Road, în centrul districtului financiar. Ajunși in centrul financiar, protestatarii au aprins lanternele de la telefoane in semn de protest.

Autorităţile au dat undă verde Frontului pentru Drepturile Civile ale Omului (CHRF) – organizator al marşurilor în mare măsură paşnice începute în iunie – pentru a organiza mitingul, pentru prima dată după ce grupul a primit permisiunea pentru un protest începând cu 18 august.

Într-o declaraţie de sâmbătă, Guvernul a făcut apel la calm şi a spus că „şi-a învăţat lecţia şi le va asculta cu umilinţă şi va accepta criticile.”

Redactor Sava Drăghici articol publicat de Emilian Ionescu