🇲🇽Video – Imagini Revoltătoare: Un rechin alb prins într-o cușcă pentru turisti, moare sub privirile acestora…

S-a întâmplat pe insula Guadalupe, în Mexic.Pe 6 decembrie, un grup de turiști s-au scufundat în apele Pacificului într-o cușcă mare de observație pentru o baie cu rechinii albi.

Însă experiența nu a fost așa cum a era planificată. Un specimen de rechin alb s-a apropiat de structură și a fost prins în una dintre găurile sale.

Rechinul a încercat să se elibereze fără succes și a rămas cu capul prins timp de 25 de minute, sângerând. Niciunul dintre cei prezenți nu a încercat să-l ajute, iar animalul a sfârșit sub privirile turiștilor.

Incidentul a fost denunțat de activistul Arturo Islas Allende. Într-un videoclip difuzat pe Facebook, el avertizează: „Ceea ce voi împărtăși cu voi este foarte puternic dacă ești sensibil la imaginile dure”. Mai jos este momentul în care rechinul alb a fost prins în cușcă fără ca nimeni să facă nimic pentru salvarea lui. Secunde mai târziu, pe ecran apare un mesaj scris: „Responsabilul este canadianul Mike Lever, proprietarul navei Nautilus”.

Activistul afirmă că ceea ce s-a întâmplat este „o tragedie”. „Rechinul a murit, s-a dus pe fundul mării. S-a întâmplat pe insula Guadalupe, cel mai important sanctuar al rechinilor albi de pe întreaga planetă ”, spune el, și solicită responsabilitatea ființelor umane pentru natură. „De aceea am publicat acest videoclip. Sunt prima persoană care a descoperit povesetea tragica. Îmi este greu pentru că oamenii care fac aceste activități trebuie să iubească natura ”, spune Allende.

Activistul explică faptul că, în urmă cu câțiva ani, un rechin alb a intrat într-o cușcă din Insula Guadalupe, iar autoritățile mexicane, de mână de diferiți cercetători, au luat decizia de a modifica cuștile. „Le-au făcut mai înguste și dintr-un material mai puternic. Dar nu toată lumea a acordat atenție și nu toată lumea a făcut ajustări în cuștile lor ”, explică el

Mexicianul spune că va depune o plângere împotriva levierului pentru retragerea oricărui tip de permis în apele mexicane. „Nu trebuie să ai acest serviciu. Nu ești pregătit, plătești o amendă, doare. Ceea ce ai făcut nu are nume. Sperăm că acest lucru va servi cu adevărat ca o experiență de a face lucrurile bine cu viața sălbatică și de a nu se mai repeta astfel de incidente.”

De asemenea, el solicită eliberarea din funcție a Marisol Torres, persoana care răspunde de acea arie naturală protejată, pe care o acuză că a cunoscut cazul și că a rămas la margine. „Știai că s-a întâmplat asta. Te așteptam să acționezi. Și de aceea fac acest videoclip. Pentru tine să pleci și pentru Mike Level să nu mai ai din nou permis în Mexic. ”

În acest moment, autoritățile mexicane nu s-au pronunțat asupra incidentului.

Redactor Sava Drăghici articol publicat de Emilian Ionescu