🇷🇴👑Miss Universe 2019: Dorina Chihaia, reprezintă România…

90 de frumuseți între care și o româncă își dispută coroana de ”Miss Universe”.Câștigătoarea va fi desemnată în gala programată duminică, la Atlanta. Până atunci, concurentele s-au străduit să impresioneze juriul în probele preliminare. Au urcat pe scenă purtând costume de baie, rochii de seară, dar și elaborate costume inspirate de simboluri țărilor din care provin.

Bucureșteanca, Dorina Chihaia, în vârstă de 26 de ani, a fost desemnată oficial să reprezinte România la cea de-a 68-a ediţie a competiţiei Miss Universe.

Dorina Chihaia, care a mai reprezentat România la concursul Miss Imperial 2018 din Shanghai, China, are o înălţime de 1,75 metri, iar dimensiunile sale sunt 89-61-90 centimetri.

Dorina s-a născut în Bucureşti, a trăit în Iaşi până în anul 2015, iar de patru ani locuieşte în Shanghai. Absolventă a Facultăţii de Drept a Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, este absolventă de drept, cu un stagiu la ONU, a început să lucreze ca avocat în 2014, la Florenţa, în Italia, iar în 2015, după ce s-a mutat în China, a fost consultant într-o companie specializată în comerţ internaţional, la Shanghai.

Dorina Chihaia a făcut studii de masterat la Koguan Law School a Universităţii Shanghai Jiao Tong, China, una dintre cele mai prestigioase instituţii de profil din lume. În 2017, a fost premiată în Parlamentul Romaniei ca finalistă la categoria “Alte Continente”, la Gala Ligii Studenţilor Români din Străinătate.

Tânăra a început să lucreze ca avocat în 2014, la Florenţa, în Italia, iar, în 2015, după ce s-a mutat în China, a fost consultant într-o companie specializată în comerţ internaţional, în Shanghai. În 2017 a lucrat ca asistent al Consulului României din Shanghai, iar, în 2018, a fost membru al Comisiei Economice şi Sociale a Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Asia şi Pacific în Bangkok, Thailanda. Din 2019, Dorina Chihaia este antreprenor, înfiinţând în Shanghai o companie specializată în promovarea turismului şi tradiţiilor româneşti în China, având ca obiectiv atragerea turiştilor şi investitorilor chinezi în România. Dorina este pasionată de lectură, vioara, dans şi călătorii şi vorbeşte fluent patru limbi străine, engleza, chineza, italiana şi spaniola.

“Mă voi folosi de acest eveniment mondial şi de experienţa mea ca reprezentant al României în alte numeroase evenimente şi organizaţii internaţionale pentru a promova turismul, tradiţiile şi cultura României în faţa a miliarde de spectatori şi telespectatori din întreaga lume”, a declarat Dorina Chihaia.

Românii sunt invitaţi să urmărească evoluţia Dorinei în competiţie vizitând pagina oficiala de Facebook Miss Universe Romania – www.facebook.com/MissUniverseRomania -, unde vor putea vota România. Like-urile şi voturile de pe paginile de Facebook oficiale vor fi luate în calcul la punctajul final al competiţiei din Atlanta.

“Ţinând cont de educaţia şi experienţa sa profesională remarcabilă, Dorina Chihaia este fără îndoiala una dintre cele mai pregătite delegate ale României care au ne-au reprezentat ţara într-o competiţie internaţională de frumuseţe până în acest moment. (…) Dorina este un model demn de urmat de toate româncele frumoase care îşi doresc să se remarce în acest domeniu şi să promoveze valorile României peste hotare!”, spune Ernest Hadrian Böhm, reprezentantul ExclusivEvent, organizatorul selecţiei naţionale, şi preşedintele Miss Universe Romania.

După proba costumelor, care s-a dovedit cam alunecoasă pentru unele concurente, a urmat parada costumelor naționale, altă atracție în etapele preliminare ale concursului.

Reprezintă măștile tradiționale, create de meșterii populari thailandezi.

Costumul său unic este inspirat de ținuta purtată de o regină a Mongoliei. Culoarea roșie este asociată succesului.

Creată de un designer din Malaezia, ținuta e un omagiu pentru tradițiile culturale ale țării.

Este un simbol al emancipării femeii. Este puternică și încrezătoare. Indonezia!

În schimb reprezentanata Suediei a purtat o rochie dedicată fenomenului global „Mama Mia”, piesa nemuritoare lansată de legendara trupă ABBA. Iar concurenta din Statele Unite a purtat o ținută inspirată de Statuia Libertății.

Una dintre aceste frumoase va fi încoronată Miss Universe, preluând corona de la actuală regina, Catriona Gray.

Redactor Sava Drăghici articol publicat de Sonia Ivănescu