🇷🇴🇺🇸Ambasadorul SUA la București decorat de Klaus Iohannis la finalul mandatului in România!

Președintele Klaus Iohannis l-a decorat, luni, pe Hans Klemm cu cea mai înaltă distincție a României. Decretul este contrasemnat și de premierul Ludovic Orban.„În semn de înaltă recunoaștere și apreciere pentru implicarea personală la dezvoltarea relațiilor dintre țara noastră și Statele Unite ale Americii, pentru consolidarea Parteneriatului Strategic România – SUA, se conferă Ordinul Național Steaua Româneii în grad de Mare Cruce Excelenței Sale domnul Hans Klemm, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Statelor Unite ale Americii la București”, se arată în decretul semnat de șeful statului, actul fiind publicat în Monitorul Oficial. 

Ordinul “Steaua României” este cel mai înalt ordin național românesc, acordat pentru „serviciile excepționale, civile și militare, aduse statului și poporului român”. În cazul cetățenilor străini, ordinul se acordă pentru contribuția deosebită la dezvoltarea relațiilor de colaborare și de prietenie cu România sau pentru fapte și servicii excepționale aduse statului și poporului român.Hans Klemm si-a inceput mandatul la Bucuresti in septembrie 2015 si urmeaza sa fie inlocuit de Adrian Zuckerman pana la finalul anului. Zuckerman este un avocat in industria imobiliarelor, care a imigrat in copilarie din Romania catre Statele Unite. El a fost confirmat de Senatul american pentru functia de ambasador al SUA in Romania la finalul lunii noiembrie.La audierea sa din luna iunie, Zuckerman a afirmat ca intentioneaza sa se revanseze fata de ospitalitatea pe care americanii i-au oferit-o prin promovarea intereselor Washingtonului la Bucuresti.

“Daca voi fi confirmat, voi continua oferirea sprijinului pentru eforturile notabile (intreprinse – n.red.) impotriva coruptiei din Romania”, a declarat acesta in luna iunie.

“Lupta impotriva coruptiei si sprijinirea independentei judiciare sunt vitale pentru prosperiatatea si siguranta Romaniei pe termen lung”, a adaugat Zuckerman.

Pe parcursul mandadtului sau, Hans Klemm a dat numeroase mesaje de sustinere a luptei anti-coruptiei in momente cheie, cand justitia a fost amenintata.

Redactor Sabău Ionela Pascu articol publicat de Sonia Ivănescu