🇷🇴CSM a scăpat de Lia Savonea! Marți Consiliul Superior al Magistraturii își alege noua conducere!

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) îşi alege marți noua conducere şi va lua act de retragerea Adinei Florea de la șefia SIIJ.Alegerea noii conduceri se va lua în plenul consiliului unde va fi dezbătut și raportul de activitate al CSM pentru 2019, la care a fost invitat și președintele Klaus Iohannis.

Şefia CSM a fost asigurată în ultimul an de Lia Savonea, o apropiată a PSD, care a încercat din răsputeri să-l scape de puşcărie pe Liviu Dragnea.

Conform ordinii de zi publicate pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturii, marți, în 10 decembrie, în plen se va desemna noua conducere a forului, pentru anul 2020. În aceeași zi va fi dezbătut raportul de activitate al Consiliului pentru 2019. Ședința începe la ora 11.00 și a fost invitat să participe și președintele României, Klaus Iohannis. Actuala conducere a Consiliului este formată din judecătorul Lia Savonea (președinte) și procurorul Nicolae Solomon (vicepreședinte).

CSM este condus de preşedinte, ajutat de un vicepreşedinte, aleşi de plen, în prezenţa a cel puţin 15 membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, cu votul majorităţii membrilor prezenţi dintre cei 14 membri aleși în adunările generale ale magistraților, care fac parte din secţii diferite, pentru un mandat de un an. Mandatul preşedintelui nu poate fi reînnoit. Durata mandatului membrilor Consiliului Superior al Magistraturii este de 6 ani.

Pe ordinea de zi a plenului, de la ora 14.30 se va lua în discuție și validarea rezultatelor concursului pentru numirea procurorului şef al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie şi numirea candidatului admis în funcţia de procuror şef al Secţiei, respectiv Adina Florea. Ținând cont că procurorul Adina Florea a făcut o cerere de retragere din funcție, se va lua act de acest fapt.

Redactor Sava Drăghici articol publicat de Sonia Ivănescu