🇷🇴Descoperirea făcută de proprietarul unui teren din Bălești, plecat în Italia…

Cristi Piți, din Bălești, lucrează în Italia de zece ani, iar cu banii adunați în urma muncii din străinătate și-a construit în satul cu același nume, la mică distanță de locuința edilului local Mădălin Ungureanu, o casă.Omul nu a mai fost în țară de mai bine de un an dar spune că a aflat în urmă cu jumătate de an că primăria i-ar fi intrat abuziv pe proprietate și împreună cu o firmă privată și i-ar fi executat pe terenul său un șanț.

Construcția se găsește pe terenul omului și se întinde pe aproximativ 30 de metri lungime, traversându-l, și trecând chiar pe sub poarta cetățeanulului. Șanțul de beton are o adâncime mai mare de un metru.

Cetățeanul din Bălești a obținut de la primărie autorizație să-și construiască casa, fără să-i spună cineva că zona ar fi inundabilă iar pe terenul său ar urma să fie traversat de un șanț de mari dimensiuni. Amuzant este că șanțul construit, spune acesta, fără știrea sa, îi trece pe sub poartă, în timp ce prin șanț oricine poate să-i pătrundă pe proprietate. Lucrarea s-a realizat cu mai bine de un an în urmă fără aprobarea proprietarului ce a văzut doar din poze că primăria i-a tras un mic ,,heleșteu,, pe terenul său, pe motiv că pe acolo trebuie să scurgă apa pluvială pentru împiedica eventuale inundații.

Proprietarul susține că va cere explicații scrise celor ce i-au intrat pe proprietate și le va face plângere penală celor vinovați. Acesta a luat legătura cu reprezentantul USR Bălești, Florin Papuc, și i-a prezentat problema, omul apelând la acesta pentru ajutor. Papuc a prezentat însă doleanța localnicului Piți pe pagina sa de socializare astfel: ,,Am rămas șocat când am ascultat povestea unui cetățean din Bălești, plecat în Italia la lucru. Vă povestesc pe scurt să vedeți și dvs. dragii mei, ce poate să faca primarul Ungureanu și funcționarii Primăriei Bălești.

Primarul a dat ordin să se intre în curtea acestui cetățean fără ca el să știe și a construit un șant pe mijlocul parcelei unde omul se apucase să își construiască o casă. Acum omul nu mai poate să termine lucrările pentru ca nu poate aduce niciun utilaj acolo. Nu mai are pe unde trece cu el, că primarul a facut un sanț ilegal”.

Localnicul a anunțat va veni în țară în primăvară și speră ca atunci problema să fie rezolvată, fiind nemulțumit de șanțul construit la mică distanță de casa sa cea nouă.

Redactor Sava Drăghici articol publicat de Emilian Ionescu