🇷🇴Premierul României – Ludovic Orban a transmis, luni, un mesaj cu prilejul zilei internaționale anticorupție…

Premierul Ludovic Orban a afirmat că lupta împotriva corupției este „dezideratul care a unit români de toate vârstele” și a reiterat „angajamentul şi determinarea Guvernului de a susține neobosit” acest demers.„Lupta împotriva corupției este dezideratul care a unit români de toate vârstele, din medii şi cu preocupări diferite, şi fată de care şi-au exprimat susținerea fără echivoc. Fie prin mijlocul democratic al votului, prin campanii publice şi chiar prin proteste de stradă, cetățenii au luat atitudine de fiecare dată când combaterea corupției a fost slăbită sau pusă în pericol. Atitudinea civică fermă şi mesajul răspicat exprimate de români dovedesc gradul înalt de conștientizare a efectelor acestui flagel: menținerea sărăciei, servicii sociale de slabă calitate, dezbinarea societății”, a transmis Orban, potrivit mesajului postat pe site-ul Guvernului.

Ludovic Orban a adăugat și că atitudinea curajoasă și implicată a societății este un sprijin important al acțiunii guvernamentale de combatere a corupției și de întărire a independenței Justiției, componentă „esențială” a acestui efort.

„Este dezideratul nostru să construim o Românie puternică, în care economia să se dezvolte fără bariera corupției, prin politici publice menite să stimuleze încredere investitorilor şi competiția corectă. Ne-am făcut un obiectiv din creșterea credibilității României în plan extern, fundamentată pe valori democratice şi pe cele ale statului de drept. Este un țel al Guvernului nostru să creștem performanța în educație şi sănătate şi să prosperăm prin muncă, creativitate, onestitate şi bun simț. Toate aceste lucruri le putem realiza împreună, fiind uniți în această luptă împotriva corupției”, a subliniat prim-ministrul Orban.

Redactor Sava Drăghici articol publicat de Irina Avram