🇨🇿Cehia: Atac armat într-un spital soldat cu cel puțin 6 răniți!

Cel puțin 6 oameni au murit după o serie de împușcături care au avut loc marți la un spital din orașul Ostrava, în nord-estul Cehiei, informează Daily Star.Poliția a anunțat că suspectul nu a fost încă prins, dar este dat în urmărire generală. Poliția caută un bărbat înalt de 180 cm într-un sacou roșu, potrivit iRozhlas.cz. Ministrul de interne, Jan Hamacek, a declarat că la fața locului au intervenit unități speciale de poliție, inclusiv unitatea de desfășurare rapidă și un elicopter.

Alte două persoane sunt grav rănite, transmite RTE. Atacul a avut loc la Spitalul Universitar din orașul situat la 350 de km est de Praga.

Ministrul ceh al Sănătății, Adam Vojtìch, a transmis presei: „Este o tragedie uriașă, în Cehia așa ceva nu era imaginabil. S-a întâmplat în cadrul spitalului nostru, sunt în contact cu directorul. Sunt în străinătate, dar vreau să închei această călătorie astăzi și să mă întorc seara în Republica Cehă ”, a spus Vojtěch.

Directorul spitalului, Jiří Havrlant, a declarat că împușcăturile au avut loc în jurul orei 7 dimineața, în ambulatoriu de traumatologie. El a spus că unele răni sunt încă în sala de operații, a declarat el pentru Televiziunea Cehă.

Potrivit presei locale, atacul de azi este al doilea cel mai tragic din istoria Republicii Cehe. În februarie 2015, un bărbat a împușcat opt persoane într-un restaurant din Uherský Brod și apoi s-a sinucis.

Redactor Sabău Ionela Pascu articol publicat de Emilian Ionescu