🇬🇧Londra: Oamenii de știință au făcut anunțul: “Cancerul poate fi vindecat”…

Au fost înregistrate progrese majore în ceea ce privește extinderea vieții persoanelor care au cancer, iar oamenii de știință ar trebui să se axeze pe ajutare lor, mai degrabă decât pe găsirea unei vindecări absolute a bolii, au declarat specialiștii, citați de cotidianul britanic „The Times”, într-un articol care anunță ca „maladia a fost vindecată”.Cercetătorii au spus că vânătoarea pentru o cură riscă să depășească progresele, ceea ce însemna că această maladie a devenit pentru mulți o boală gestonabilă pe termen lung. Institutul de Cercetare a Cancerului (ICR) a solicitat o atenție sporită asupra medicamentelor care împiedică evoluția cancerului la un pacient, oferind celor cu forme avansate ale bolii o viață „mult mai lungă și mai bună”.

Acesta a spus că publicul nu știe într-o mare măsură că pacienții care au cancer se confruntă acum cu perspective „mult mai optimiste” decât înainte.

Ce s-a schimbat în mod semnificativ?

1. Proporția celor care trăiesc cel puțin zece ani după diagnosticarea cu cancer s-a dublat în ultimii 40 de ani, de la 24 % în anii ’70 la aproximativ 50% în acest deceniu.

2. Rata de deces cauzată de cancer în ultimii 30 de ani a scăzut cu 25%, în ciuda faptului că numărul total de cazuri de noi îmbolnăviri a crescut cu 11% în aceeași perioadă de timp.

3. Durata medie de supraviețuire după diagnostic a crescut de la cinci la zece ani între 2006 și 2011, ultimul an pentru care există date.

Un sondaj realizat de YouGov a arătat că doar 28 la sută dintre oameni cred că maladia cancerului este o boală care ar putea fi controlată pe termen lung. Doar 26 la sută au considerat că „s-au înregistrat progrese majore” în combaterea cancerului.

ICR, un institut de cercetare al UCL (University College from London), a concluzionat: „Concentrarea puternică a publicului pe  ‘vindecare a cancerului’ maschează progresul dramatic în extinderea vieții pacienților cu cancer avansat și transformarea acestei boli într-una care poate fi gestionată pe termen foarte lung”.

Paul Workman, directorul executiv al ICR, a declarat: „Acesta este un mesaj de speranță. Cifrele sunt deja mult mai optimiste decât au fost înainte și trebuie să-i facem pe toți să înțeleagă asta. Oamenii din domeniul cercetării și al profesioniștilor din domeniul sănătății trebuie să scoată mesajul că ratele de vindecare se îmbunătățesc, supraviețuirea de zece ani s-a dublat și, chiar și în cazul în care pacienții au cancer avansat, care nu poate fi vindecat, pot avea o viață de calitate mulți ani.”

Bolnavii de cancer din România au și ei noi speranțe! Tehnologia avansată de care pot beneficia le va asigura vindecarea. Vezi unde poate fi găsit cel mai modern aparat de tratare a cancerului și ce efecte poate avea.

Spitalul județean din Galați a fost dotat cu un aparat modern de tratare a cancerului.

Aparatul va fi folosit de către bolnavii din 4 județe. Este vorba despre acceleratorul liniar de particule. Vestea bună este că va putea fi folosit chiar din acest an.Acest aparat are componente ajustabile ce îi permit să îndrepte radiația direct către zona în care se află tumoarea, iar țesutul sănătos din jurul acesteia este foarte puțin afectat.

Aparatul este unicul de acest fel pe linia București-Iași și se află la Secția de Radioterapie a spitalului din Galați, ceea ce înseamnă că aici vor veni să se trateze bolnavi din Constanța și Vaslui.

„Aparatul este montat, acum se fac testele pentru măsurarea radiaţiilor şi trebuie avizul Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Nucleare. Posibil, în mai, iunie, să înceapă să trateze pacienţii. Totul depinde de avize, sunt măsurători speciale, trimitem probe la Viena. Aparatul trebuie să fie foarte bine calibrat ca să nu apară probleme în rândul medicilor, al pacienţilor. Vrem să aducem şi al doilea aparat, facem demersuri la Ministerul Sănătăţii. La Galaţi va fi un centru zonal, vor veni pacienţi din Galaţi, Brăila, Tulcea şi Vrancea, eventual din Vaslui şi Constanţa.”, a declarat președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, informează Mediafax.

Redactor Sava Drăghici articol publicat de Sonia Ivănescu