🇯🇵Japonia: La doar 9 ani, un băiețel din vestul Japoniei a sustinut cu succes un examen de matematică la nivel universitar!

Un băiat de 9 ani din provincia Hyogo din vestul Japoniei a susţinut cu succes un examen de matematică de nivel universitar, a anunţat marţi Institutul de Certificare în Matematică din Japonia, citat de Agerpres.Japonezul Shogo Ando a început să studieze pentru examen când avea 7 ani şi susţine că intenţionează să îşi utilizeze cunoştinţele matematice pentru binele societăţii, arată The Japan Times.

În acelaşi timp, un băiat de 9 ani din Belgia este pe cale să devină cel mai tânăr absolvent de universitate din lume, după ce va finaliza studiile de licenţă în inginerie electrică la Universitatea de Tehnologie din Eindhoven, Olanda. C

După ce a terminat liceul într-un an, Laurent Simons, care are un IQ de 145, a început cursurile universitare şi este hotărât finalizeze în doar nouă luni ciclul de licenţă, care în mod obişnuit durează trei ani.

Băiatul a declarat că îşi doreşte să cerceteze domeniul organelor artificiale şi, la final, să dezvolte un corp complet artificial în propriul laborator.

Până în prezent, cea mai tânără persoană care a obţinut o diplomă universitară este americanul Michael Kearney, care a realizat această performanţă în iunie 1994, la vârsta de 10 ani şi patru luni, potrivit Cărţii Recordurilor Guinness.

Redactor Sava Drăghici articol publicat de Irina Avram