🇷🇴“Inițiativa Pentru Justiție” a depus plângere penală împotriva Adinei Florea!

Adina Florea, şefa Secţiei Speciale pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), se confruntă cu o plângere penală depusă împotriva ei de Asociația  „Inițiativa Pentru Justiție”, reprezentată de procurorii Sorin Marian Lia și Bogdan Ciprian Pîrlog.Aceștia o acuză pe Adina Florea de abuz în serviciu pentru că a declanșat urmărirea penală împotriva comisarilor europeni Frans Timmermans și Vera Jourova, a șefei Reprezentanței CE în România, Angela Cristea, și a fostului procuror general Augustin Lazăr.

Având în vedere temeiul clasării prezentat în comunicat, rezultă că numita Florea Adina, în calitate de procuror, a efectuat o urmărire penală completă cu privire la fapte pretins săvârșite de trei funcționari ai Uniunii Europene. În temeiul art. 11 lit. (a) din Protocolul nr. 7 la Tratatele Uniunii Europene, privind privilegiile și imunitățile Uniunii Europene, funcționari Uniunii Europene beneficiază de imunitate de jurisdicție, pentru actele îndeplinite în calitatea lor oficială, inclusiv pentru afirmațiile scrise sau verbale”, se arată în plângerea penală.

Reprezentanții Asociației cer inclusiv realizarea unei expertize medico-legale psihiatrice a Adinei Florea, pentru a se stabili dacă la data săvârșirii faptei aceasta prezenta discernământ. Mai exact sunt solicitate administrarea următoarelor mijloace de probă:

– actele dosarului nr. 295/P/2019 al SJIU;

– declarațiile reprezentanților persoanei vătămate Asociația „Inițiativa Pentru Justiție”;

– imagini video cu purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Margaritis Schinas, făcând declarații la 21.02.2019 cu privire la faptele ce fac obiectul prezentului denunț;

– expertiza medico-legale psihiatrică a numitei Florea Adina, pentru a se stabili dacă la data săvârșirii faptei aceasta prezenta discernământ.

Amintim faptul că în luna iunie a fost înregistrat la Secția specială, condusă de Adina Florea, un dosar penal pe numele prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene, a comisarului european pe Justiţie, Vera Jourova, a procurorului general al României, Augstin Lazăr, şi a şefei reprezentanţei Comisiei Europene în România, Angela Cristea.

În urma unei plângeri depusă de luju.ro, aceștia erau acuzați de constituirea unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu, fals intelectual, comunicare de informaţii false, toate în legătură cu falsificarea Raportului MCV. Ulterior, procurorii Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie au dispus clasarea.

Redactor Sabău Ionela Pascu articol publicat de Ghicioi Mariana