🇷🇴Liviu Dragnea va rămâne după gratii!

Instanţa Supremă a respins ca inadmisibilă contestaţia în anulare depusă de Liviu Dragnea.De asemenea, a fost respinsă şi cererea lui de suspendare a executării pedepsei. Ca urmare, fostul lider al PSD rămâne după gratii.

Avocatul lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu, a declarat că sunt speranţe pentru o sentinţă favorabilă lui Liviu Dragnea şi că se aşteaptă o rezolvare a contestaţiei în anulare a condamnării la închisoare chiar astăzi. 

“S-a pus în discuţie admisibilitatea în principiu a contestaţiei în anulare. Am susţinut toate aspectele şi elementele pe care noi le considerăm legale. Sperăm să se admită această contestaţie în anulare în principiu. Am cerut şi suspendarea pedepsei, să vedem ce se va întâmpla.

Textul de lege spune doar că un complet de judecată poate dispune şi suspendarea hotărârii atacată cu contestaţie în anulare, astfel că judecătorii vor decide. Să sperăm că vom avea un prim pas astăzi. Nu ştiu dacă astăzi va putea părăsi penitenciarul, dar sper cât mai curând”, a spus Flavia Teodosiu la finalul şedinţei de judecată. 

Liviu Dragnea a ieşit din şedinţa de cameră de consiliu. Întrebat de corespondentul ProTV Andreea Marinescu cum a decurs dezbaterea, fostul lider PSD a răspuns: “Nu pot sa vorbesc, îmi pare rău.”

Avocatul lui Dragnea a obţinut o primă victorie: a cerut ca şedinţa să se desfăşoare în cameră de consiliu, adică să NU fie publică, şi a obţinut acest lucru. 

Redactor Sava Drăghici articol publicat de Emilian Ionescu