🇷🇴Marcel Ciolacu: “Dacă PSD dispare în România nu mai există democrație, deoarece nu mai există opoziție”…

Marcel Ciolacu a declarat, marți, după ce Klaus Iohannis a spus că moțiunea simplă la adresa lui Florin Cîțu e „o golăneală a PSD-ului”, că șeful statului e încă în logica primului său mandat și că dacă PSD se va desființa, în România nu va mai exista democrație, deoarece va dispărea opoziția.„Suntem cred că deja obișnuiți cu această atitudine față de PSD a președintelui României. Sper că din tot sufletul să fie atitudinea președintelui din primul mandat. Aștept cu nerăbdare atitudinea președintelui pentru cel de-al doilea mandat. Este posibil să fi rămas în jocul politic din campania electorală. Domnul președintele Klaus Iohannis este atât președintele dvs. cât și al meu, e președintele tuturor românilor. Democrația într-un stat există atâta timp cât există putere și opoziție. Singurul partid de opoziție este PSD. Dacă PSD dispare în România nu mai există democrație, deoarece nu mai există opoziție”, a spus Marcel Ciolacu, la TVR1, potrivit Mediafax.

„Cred că aceștia sunt termenii constituționali în care președintele ar trebui să așeze lucrurile. Depunerea unei moțiuni este un drept constituțional al opoziției. Moțiunile simple sunt clar destinate unor personaje precum ministrul Finanțelor, domnul Cîțu. La investire, când domnul Orban este primul ministru desemnat, Parlamentul României, indiferent că sunt și PSD-iști acolo, Parlamentul nu a dat un aviz favorabil domnului Cîțu. Domnul Orban nu a ținut cont. Votul în regulamentul Senatului este secret, nimeni nu știe cine a votat și ce a votat. A trecut la limită moțiunea, dar important este faptul că e un exercițiu democratic față de un personaj deja, din punctul meu de vedere, deja depășit în funcția de ministru al Finanțelor”, a subliniat Ciolacu.

El l-a ironizat pe ministrul de Finanțe, susținând că „dacă un euro se întâlnește cu Florin Cîțu, acesta îl salută cu „Give me five”: „Dacă un euro se întâlnește cu domnul Cîțu știți cum îl salută? Give me five”.

Redactor Sava Drăghici articol publicat de Emilian Ionescu