🇧🇾Belarus: Minskul negociază cu NATO formatul în care ar putea avea loc desfaruarea unor exerciții militare comune…

Șeful Statului Major General al Forțelor Armate Belaruse, Oleg Belokonev, a declarat, într-un interviu acordat ziarului Nasha Niva, că Minskul negociază cu Alianța Nord Atlantica formatul în care ar putea avea loc desfaruarea unor exerciții militare comune, potrivit Uawire.org.În același timp, Belokonev a subliniat că NATO „trebuie să realizeze că Belarusul este un aliat al Rusiei”.

„Belarusul este pregătit pentru exerciții militare comune cu NATO. Există discuții despre posibile formate. Dar vom fi de acord cu privire la acest lucru dacă NATO înțelege că Rusia este aliatul nostru strategic”, a spus Belokonev, răspunzând la întrebarea de ce Serbia desfăşoară exerciții militare atât cu Rusia, cât și cu NATO, iar Belarus doar cu Rusia.

Cooperarea armatei belaruse cu Alianța se realizează în cadrul programului NATO – Parteneriatul pentru Pace. Belarusul s-a alăturat programului în 1995. Cooperarea practică cu NATO se realizează pe baza unui plan individual, dar nu au fost încă organizate exerciții comune ale armatei bieloruse cu alte ţări membre ale Alianţei.

Redactor Sabău Ionela Pascu articol publicat de Andrei Marian Mihai