🇷🇴Dobrogea: Apropae două tone de droguri au fost distruse la Constanța!

Aproape două tone de droguri, confiscate în urma dosarelor penale instrumentate din 2001 şi până în acest an, sunt distruse, miercuri, în judeţul Constanţa, printre acestea aflându-se cantităţi de heroină, cocaină sau canabis, potrivit News.ro.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, miercuri, are loc o activitate a Poliţiei Române, în cadrul căreia va fi distrusă o cantitate de droguri confiscate în dosare penale instrumentate în perioada 2001 – 2019.

“Astfel, vor fi distruse cantităţi importante de heroină, cocaină, cannabis, rezină de cannabis, amfetamină, opium, M.D.M.A., dar şi bunuri care poartă urme de droguri,  cu sprijinul unui operator autorizat pentru distrugerea de substanţe periculoase”, au precizat reprezentanţii IPJ Constanţa.

După cântărire, poliţiştii au stabilit că este vorba de 1,8 tone de droguri. Drogurile au făcut obiectul confiscărilor aferente perioadei 2001 – 2019, în 1.150 de dosare penale soluţionate definitiv de către instanţele de judecată şi unităţile de parchet.

Potrivit prevederilor art. 17 din Legea nr. 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri ”drogurile ridicate în vederea confiscării se distrug”. 

”Distrugerea drogurilor se efectuează periodic, prin incinerare sau prin alte mijloace adecvate, de către o societate autorizată, în prezenţa unei comisii. Aceasta este formată din judecătorul delegat cu executarea, câte un reprezentant al Agenţiei Naţionale Antidrog, al Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, un specialist din cadrul formaţiunii centrale specializate în prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri din Inspectoratul General al Poliţiei Române şi gestionarul camerei de corpuri delicte al aceleiaşi unităţi”, a transmis Poliţia Română. 

Redactor Sava Drăghici articol publicat de Emilian Ionescu