🇷🇴Galați: Bătrână în stare de putrefacție pe patul de spital!

Sistemul sanitar a mai facut o victimă. Familia unei femei de 88 de ani din Paşcani face acuzaţii grave la adresa medicilor după ce aceasta a fost internată pentru o durere la picior, dar a fost externată inertă şi cu răni deschise pe tot corpul. Ba mai mult, bătrâna a murit la scurt timp după externare.Aurica, o bunică dintr-un sat ieșean, s-a dus pe picioare la Spitalul de Urgență Pașcani pe 20 septembrie 2019. Motivul, dureri la piciorul stâng. A fost internată la secția Îngrijiri Paliative, unde starea ei s-a deteriorat rapid, scrie Libertatea.“La internare, mama mea era foarte vorbăreață. Nu prezenta nici un semn sau motiv de moarte. După câteva zile de la internare am constatat că mama mea nu mai vorbea, nu mai mânca, nu mai bea apă, nu mai deschidea ochii, nu mai mișca nici mâinile, nici picioarele”, povestește fiul acesteia în plângerea făcută la Direcția de Sănătate Publică Iași după decesul mamei, care a avut loc la o lună după internare.

“Erau răni foarte mari, profunde, de i se vedeau oasele, ajunse în putrefacție și mirositoare, toate făcute din cauza îngrijirii necorespunzătoare”, afirmă fiul femeii. Mai mult, din cauza durerilor cauzate de escare, pacientei a început să i se administreze morfină de 3 ori pe zi!Fiul pacientei acuză, de asemenea, și stoparea tratamentului medicamentos cu care s-a internat femeia. Bătrâna suferise un AVC și avea multiple probleme de sănătate, astfel că lua zilnic un tratament medicamentos.

Acesta a observat, la o vizită, că mama sa primise doar 3 pastile în 10 zile. Întrebând cadrele medicale din ce motiv s-a întâmplat asta, răspunsul primit de la o asistentă a fost “doarme prea mult și nu poate înghiți”. 

După ce bărbatul a adus inclusiv o prietenă de familie, asistentă medicală la Iași, care a văzut starea gravă a femeii, s-a decis externarea acesteia pe 10 octombrie.  În biletul de externare, se arată că, la sosire, femeia, deși avea mai multe probleme de sănătate firești vârstei înaintate, aceasta se internase din cauza unor probleme la membrele inferioare.  Mai mult, deși fiul declară că aceasta s-a externat în stare de tip vegetativ, în biletul de externare apare că aceasta era în stare staționară și stabilă.   Biletul a fost atașat dosarului. A murit la două săptămâni după externare La două săptămâni de la sosirea la domiciliu, femeia a decedat. “A doua zi după ce a ajuns acasă, a început să bea apă pe care i-o dădeam cu pipeta, am încercat să o readuc la viață puțin câte puțin, dar nu a mai rezistat decât două săptămâni”, a conchis bărbatul.

Redactor Sava Drăghici articol publicat de Emilian Ionescu