🇷🇴PNL calcă pe urmele PSD: Bitanu’, un baron cu apucături de huligan, avansat secretar de stat!

Costel Barbu, zis Bitanu’, e genul de politician cu apucături huliganice: a sărit să bată arbitrii la un meci de fotbal între sate, a organizat o răscoală împotriva unui om de afaceri care concesionase o baltă în Teleorman, a fost declarat incompatibil ca primar, dar a găsit o soluţie tradiţională: şi-a lăsat soţia în funcţie.De curând, Costel Barbu a fost avansat ca secretar general adjunct al Guvernului. Demnitarul Bitanu’.

Conform jurnaliştilor de la adevarul.ro, cariera politicianului Costel Barbu se învârte în jurul comunei Suhaia din judeţul Teleorman, aflată la câţiva kilomteri de Dunăre. În 2008, Bitanu’ a fost ales primar din partea PDL, într-o regiune dominată de PSD. În paralel cu Consiliul local, a organizat un „Sfat al bătrânilor”, unde bărbaţii satului dezbăteau problemele din comunitate. Pentru femei, a organizat excursii la mănăstirile din Moldova.

În 2013, Costel Barbu, aflat deja la al doilea mandat în fruntea comunei, a fost găsit incompatibil de ANI. Ca primar, era şi şeful soţiei sale, Polexia, referent în cadrul Compartimentului Impozite şi Taxe Locale, Control Comercial şi Urbanism. Legea interzice afacerile de familie în funcţii publice. Doi ani mai trziu, după ce sentinţa a rămas definitivă, prefectul din Teleorman l-a demis din funcţia de edil. Cine era prefect? Carmen Dan. Însă Costel Barbu a rămas în primărie pe funcţia de city manager. „Am dat concurs. A venit un reprezentant de la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici şi a făcut parte din comisie. Totul este perfect legal”, a declarat Barbu pentru „Adevărul” în primăvara lui 2016. Bitanu’, city manager de comună. La alegerile locale din 2016, pentru că avea interdicţie să candideze, Bitanu a aruncat-o în cursă pentru primărie pe soţia sa, Polexia, care e şi azi primăriţă.

În 2017, când apele erau tulburi în PNL, Costel Barbu a mizat pe Ludovic Orban. „E unul dintre oamenii de încredere ai premierului. Orban l-a adus la sediul central, ca secretar general adjunct al partidului. Spre deosebire de Barbu, Eugen Pârvulescu, liderul PNL Teleorman, a fost în tabăra lui Cristian Buşoi. Barbu şi Pârvulescu nu se înghit”, susţin surse din conducerea PNL pentru „Adevărul”. La finalul săptămânii trecute, Ludovic Orban l-a promovat pe Costel Barbu în funcţia de secretar general adjunct al Guvernului. Demnitarul Bitanu’.

În partid, Costel Barbu a avut şi un moment de „rătăcire”, când s-a lepădat puţintel de Ludovic Orban, trecând de partea lui Rareş Bogdan. „A durat doar cîteva zile. Când a văzut că Orban controlează în continuare partidul, şi-a revenit. Oricum, când se umflă în pene, Bitanu’ spune: «Tati, eu l-am convins pe Rareş Bogdan să intre în PNL». Te apucă râsul”, susţin sursele citate.

De profesie, Costel Barbu e jandarm. Ulterior, ca să-şi mai cosmetizeze CV-ul, a urmat cursurile „prestigioasei” universităţii private Alexandru Ghica din Alexandria, o fabrică de diplome frecventată de majoritatea politicienilor din Teleorman, în frunte cu Liviu Dragnea, susţin surse politice pentru „Adevărul”. Universitatea a fost închisă de procurori. În prezent, Bitanu e singurul demnitar din Guvern care nu şi-a publicat nici CV-ul, nici declaraţia de avere.

Redactor Sava Drăghici articol publicat de Emilian Ionescu