🇷🇴Un artist plastic din Bucureşti a postat pe internet desene cu caracter obscen în care apar operele marelui sculptor Brâncuşi…

Alexandru Rădvan, profesor la Secţia de Pictură din cadrul Universităţii de Arte Bucureşti, a postat pe pagina sa de Instagram mai multe desene cu caracter obscen în care apar operele marelui sculptor Constantin Brâncuşi.„Coloana fără de Sfârşit“, care este ridicată în memoria eroilor români morţi în Primul Război Mondial, este reprezentată de artistul bucureștean în desenele sale ca un organ genital maculin.

În lucrările sale mai apar şi alte opere ale lui Brâncuşi, cum ar fi „Cuminţenia pământului“ sau Poarta Sărutului.După cele întâmplate, primarul Târgu-Jiului vrea să sesizeze Ministerul Educației și conducerea Universităţii de Arte Bucureşti.

“Este regretabil ceea ce s-a întâmplat. Eu nu-l consider artist. Voi sesiza Ministerul Educației și conducerea Universităţii de Arte Bucureşti. Voi sesiza organismele competente să ia măsuri”, a declarat Marcel Romanescu.

Redactor Sava Drăghici articol publicat de Andrei Marian Mihai