🇳🇿🌋Noua Zeelandă: Bilanțul morților in urma erupției Vulcanului Whakatane a ajuns la 19 persoane!

Cel 19 persoane au murit, iar alte 25 au fost grav rănite în urma erupției vulcanice de pe Insula Albă din Noua Zeelandă.De teama unei înteţiri a activităţii vulcanice, echipele de căutare şi salvare nu au putut pune piciorul pe White Island (Insula Albă) din Noua Zeelandă.

Cel mai recent deces a fost confirmat în spital, victima numărându-se printre zecile de persoane rănite în urma erupţiei de pe insula nelocuită, o destinaţie turistică populară.

Premierul neozeelandez Jacinda Ardern a declarat că în timpul zborurilor de recunoaştere nu au fost semnalate semne de viaţă pe insula acoperită cu cenuşă, în timp ce martorii oculari au detaliat arsurile oribile suferite de persoanele surprinse de erupţia de luni.

Un paramedic ajuns pe White Island Zeelandă pentru a ajuta victimele erupţiei vulcanice a declarat marţi că ceea ce a văzut pe insulă a fost o „experienţă şocantă”, asemănând scena cu recenta miniserie de televiziune „Cernobîl”, relatează Reuters.

„Totul era acoperit de cenuşă. A fost o senzaţie destul de copleşitoare”, a povestit Russell Clark pentru Television New Zealand (TVNZ).

Paramedicul de terapie intensivă a fost trimis la Whakatane pentru a ajuta în cadrul operaţiunilor de salvare. Whakatane, situat pe coasta estică a Insulei de Nord, este baza principală pentru tururi către Insula Albă, la aproximativ 50 kilometri distanţă.

Redactor Sava Drăghici articol publicat de Emilian Ionescu