🇷🇴❄️🎅🏻Cine a spus că Moş Crăciun călătoreşte numai cu sania trasă de reni?

La Cluj, Moşul are şi anul acesta un tren cu care merge la fel de repede. Şi nu se plimbă singur. Zeci de copii îl însoţesc zilnic şi îl răsfaţă pe bătrânul din Laponia cu poezii şi colinde. La rându-i, Moşul le oferă cadouri și nu-i uită nici pe ceilalţi călători.De cum se urcă în vagoane, copiii sunt fascinaţi de ghirlandele cu globuri roşii şi argintii care înveselesc trenul lui Moş Crăciun. Micuţii sunt fericiţi să călătorească de la Cluj la Huedin cu bătrânul din Laponia.

Copiii sunt curioşi să vadă dacă Moşul este aşa cum şi l-au imaginat. Aproape două ore şi jumătate a durat călătoria cu trenul, dar nimeni nu s-a plictisit. Copii au cântat colinde tot drumul, dar nici Moşul nu s-a lăsat mai prejos.

Pe lângă bucuria de la a fi lângă Moş Crăciun, pentru unii copii, călătoria cu trenul a fost şi mai frumoasă, pentru că s-a întâmplat pentru prima dată.

Interiorul trenului a fost decorat specific sărbătorilor de iarnă, iar copiii au fost întâmpinați cu bomboane, colinde și voie bună.  ”Trenul lui Moș Crăciun” va circula între 5 și 22 decembrie 2019 și în Cluj pe ruta Cluj-Napoca-Huedin, de două ori pe zi, la ora 10.31 și 14.17 și e organizat de un operator privat.

Șeful Gării Cluj-Napoca, Vasile Rafa a declarat pentru actualdecluj.ro: ”au făcut un eveniment, s-a aflat, copiii au cumpărat bilete în grupuri, au venit profesori, părinți, clase de elevi, copiii cântă, colindă. Au trebuit să suplimenteze pentru că nu încăpeau în automotor. Azi dimineață au urcat în tren 200 de copii. Nu se așteptau să aibă așa amploare”, spune acesta.

Redactor Sava Drăghici articol publicat de Emilian Ionescu