🇷🇴🕯Un nou caz revoltător la Spitalul Județean Focșani: Un bărbat din Odobeşti, cu infarct, a fost trimis de medici să moară acasă…

În plin scandal iscat de moartea unei fetițe de aproape cinci luni din cauza unui diagnostic pus, se pare, greșit, dar și a unui consult superficial, combinat cu un tratament neprofesionist, prescris de personalul medical al spitalului județean Focșani, un nou caz apare public.Un bărbat în vârstă de 53 de ani din Odobeşti a suferit un infarct, însă când a ajuns la spital, medicii l-au trimis acasă, acolo unde a şi murit 24 de ore mai târziu.

Drama familiei Bataragă din Odobești a început pe 30 noiembrie, atunci când bărbatul, soţ şi tată a doi copii, s-a simţit rău, având simptomele unui infarct şi a mers de urgenţă la spitalul ”Sfântul Pantelimon” din Focșani. Aici însă, din mărturisirile soției, din păcate, bărbatul a fost consultat de un medic nefrolog şi nu de un cardiolog, iar acesta i-a administrat doar o perfuzie cu calmante. După acest consult, bărbatul din Odobeşti a fost trimis acasă, medicii încercând să îl convingă că nu are nimic grav şi poate sta liniştit. După aproape 24 de ore de la plecarea din spitalul județean Focșani, bărbatul de 53 de ani din Odobești a decedat, iar cauza morţii a fost infarctul miocardic acut.

Iată care este mesajul soției bărbatului din Odobești apărut astăzi, miercuri, 11 decembrie 2019, într-o postare pe contul de facebook al acesteia, referitor la tragica dispariție a soțului său:

”O altă viață la care serviciul de urgență a renunțat, numai într-un interval de o săptămână. Cu același dezinteres(n.r. precum cel manifestat în cazul  fetiței de aproape cinci luni decedată la sfârșitul săptămânii trecute) a fost tratat soțul meu care prezenta simptome specifice infarctului miocardic, care a fost trimis acasă fiind diagnosticat cu sindrom neurovegetativ. Deși necesita control de specialitate(medic cardiolog) a fost consultat de un medic nefrolog administrandu-i o perfuzie cu calmante. În urma încercărilor de a convinge personalul UPU de a-l ține sub observație în incinta spitalului și de a-i efectua investigații de specialitate, aceștia au insistat că nu are nimic grav. Următoarea zi, în data de 1 decembrie, soțul meu în vârstă de 53 de ani a decedat. Personalul de pe ambulanță a constatat că decesul a survenit în urma unui infarct miocardic acut.

Vă rog sa fim solidari, să putem curăța sistemul medical de oameni care ascund în spatele buzunarelor pline, indiferența, plictiseala și superficialitatea care conduce în fiecare zi la pierderea de vieți omenesti.”

Redactor Sava Drăghici articol publicat de Emilian Ionescu