🇷🇴🕯Vâlcea: O fetiță de cinci luni s-a stins din viață la câteva ore după ce a fost consultată de medici…

O fetiță de numai cinci luni din Vâlcea s-a stins din viață la câteva ore după ce a fost consultată de medici.Micuța suferea de pneumonie acută și avea nevoie urgentă de un tratament puternic. 

În schimb, medicii au considerat că are roșu în gat și au trimis copilul acasă, unde a murit.

Părinţii îndureraţi sunt hotărâţi să depună plângere la Colegiul Medicilor. Sunt convinși că fata lor avea o șansă dacă nu era consultată superficial.

Alina Artimon, mama bebeluşului: „La cinci a mâncat fata, la şase a trebuit să mă trezesc să îi dau tratamentul şi n-am mai avut cui”

Andrei Petrea, tatăl bebeluşului: „Nu vrem să se mai întâmple şi la alţi copii sau la alte familii să sufere ce-am păţit noi”

“Vineri, la ora 12,14 am consultat copilul Maria Daria Petrea, în vârstă de patru luni jumătate, din Ciuşlea. La examenul clinic nu am depistat simptomatologii respiratorii, semne de insuficienţă respiratorie, copilul respira bine, era bine colorat, avea tonus bun. Copilul a fost consultat pe îndelete, dezbrăcat la Pampers, pentru că aşa consultăm toţi copiii sugari. Temperatura intra-rectală a fost 36,8 grade. La examenul clinic am găsit un faringe hiperemic, fără alte modificări vizibile. Copilul a primit o reţetă acasă, cu antitermic şi simptomatice. (…) Orice copil febril sub vârsta de şase luni care are doar febră, fără alte semne clinice de boală, fără semne de gravitate, poate fi tratat acasă sub supraveghere 24 – 48 de ore cu antitermice, precum precizează şi ghidul de pediatrie din 2019. (…) Sugarul este o vârstă la care ştim prea bine că pot evolua oricând nefavorabil. Le-am recomandat părinţilor să monitorizeze starea copilului şi să se prezinte la spital dacă se agravează”, a declarat medicul pediatru Mihaela Mihalache.

Reprezentanţii Institutului de Medicină Legală Iaşi vor efectua autopsia în urma căreia vor stabili cu exactitate cauza morţii copilei.

Redactor Sava Drăghici articol publicat de Sonia Ivănescu