🇷🇴Botoșani: Un bărbat a sărit cu topurul la polițiștii veniți sa aplaneze un conflict!

Un bărbat din oraşul Flămânzi a fost transportat la spital, joi seară, după ce a fost împuşcat de poliţişti. Dumitru Călin a sărit cu toporul la poliţiştii care interveneau pentru aplanarea unui conflict în familia sa, iar oamenii legii au tras trei focuri în aer, însă, pentru că nu a ţinut cont de avertisment, agresorul a fost împuşcat în picior.”Unul dintre agenti a executat trei focuri de avertisment in plan vertical si l-a somat pe barbat sa inceteze actiunea. Intrucat acesta nu s-a conformat, continuand sa ii ameninte pe politisti, a fost efectuat un foc catre atacator, ranindu-l la picior”, a declarat inspectorul Maria Carp, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, incidentul a avut loc la scurt timp după ce botoşăneanul, care era sub influența băuturilor alcoolice, l-a atacat cu cuţitul pe fiul său. După ce şi-a rănit fiul, acesta s-a “refugiat” printre vecini, însă între timp Poliţia a fost alertată prin 112.

Echipajul de Poliţie l-a identificat în scurt timp pe tatăl agresor, de 58 de ani, iar acesta a continuat să fie foarte violent. A pus mâna pe un topor şi s-a îndeptat spre agenţii de poliţie, ameninţând că îi loveşte. Atunci, unul dintre ei a pus mâna pe armă, a tras trei focuri de avertisment, după care un foc în dreptul piciorului bărbatului, rănindu-l.

Bărbatul a fost preluat de o ambulanţă şi transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati, starea acestuia fiind stabilă.

De asemenea, a fost sesizat parchetul, pentru efectuarea de cercetari privind infractiunea de ultraj.

Redactor Sava Drăghici articol publicat de Sonia Ivănescu