🇷🇴Dosarul șpăgilor de la PSD Arad continuă sa dezvăluie date Revoltătoare!

Anchetatorii DNA Timişosara au surprins un moment inedit pe parcursul anchetei din mega-dosarul „PSD Arad”, respectiv un telefon dat de şeful Cristian Horgea deputatului Adrian Todor, căruia îi făcea un scurt rezumat al afacerii judiciare care se petrecea în „ograda” sa.Demnitarul se afla chiar în Parlament, iar pe fundal se auzeau dezbaterile din plen, potrivit datelor din dosarul aflat acum pe masa judecătorilor de la instanţa supremă.

„Pentru a avea o imagine a fenomenului infracţional este important de menţionat că în cauză există indicii în ceea ce priveşte perceperea unor asemenea taxe de protecţie şi de la alţi controlori trafic (numai la A.C.Î. Nădlac II există 51 de controlori trafic aflaţi în subordinea inculpatului Horgea Cristian)”, explică anchetatorii în dosar.

Ei explică pe scurt şi mecanismul de colectare nelegalî a banilor proveniţi din pretinse fapte de corupţie.

„Prin sistemul de colectare creat de inculpaţi s-a creat practic posibilitatea ca mita primită în mod constant de la transportatori de către controlorii de trafic din punctele de frontieră, să fie transmisă persoanelor cu funcţii de conducere din cadrul D.R.D.P., care, împreună cu mita obţinută din alte activităţi, cum ar fi angajarea pe noi posturi, să fie remisă organizaţiei judeţene de partid, ca taxă de protecţie a funcţiilor deţinute”, explică DNA.

Scurt raport despre taxe de protecţie în plenul Parlamentului

„Într-o discuţie telefonică purtată la data de 16.04.2019 cu deputatul Todor Adrian, care se afla în Parlamentul României, în fundal auzindu-se dezbaterile, Horgea Cristian a explicat acest fenomen, arătând că în ultimul timp controlorii de trafic din punctele de frontieră au ajuns să fie conduşi de oameni cu experienţă politică, care şi-au impus regulile:

„Ei, ăştia ce lucră la cântar îs tăţi …să cred şmecheri, să dau …să ăsta … Că … aşa. Dar ei or avut neşansa, de vreun an şi ceva, să cunoască politicieni. înţelegi? Şi … ăia, din p … (râde) … din păcate pentru ei, îs un pic mai hoţi ca ei!’ Adică, mai şmecheri”, îi explica Horgea deputatului Todor.

Anchetatorii l-au surprins pe Todor în mai multe momente, mai precis în discuţii cu protagoniştii acestui dosar, din acestea reieşind că demnitarul ar fi fost la curent cu cele ce se petreceau la PSD Arad, DRPD Timişoara şi în rândul controlorilor de trafic.

„Înainte de a pleca din sediul P.S.D. Arad, Munteanu Bogdan (colaboratorul DNA – n.r.) s-a întâlnit şi cu deputatul Todor Adrian: „Ooo, domnul Todor. Ce sacou fain ai!” , căruia i-a spus că a fost nevoit să se prezinte la Suciu Lucia, dând astfel de înţeles că scopul vizitei este predarea sumelor de bani pentru partid: „Păi, am venit şi io aci la tanti Luci, că n-ai ce să faci (râde)”

Deputatul Todor Adrian a arătat atunci că înţelege şi el care a fost scopul vizitei lui Munteanu Bogdan la sediul P.S.D.: „Păi ce să faci?””, ceea ce denotă că în acel mediu era cunoscut rolul pe care Lucia Suciu îl avea în cadrul Organizaţiei PSD Arad.

Într-un alt moment este surprinsă de către anchetatori o discuţie de soţia lui Todor, Adela Todor, despre care se pomeneşte că ar fi fost angajată „pe pile”.

Procurorii arată că Elisabeta Miuţescu „i-a mai spus atunci lui Munteanu Bogdan că, dacă posturile sunt vacante, iar el este cel care se va ocupa de organizarea concursului, va trebui să fie sincer şi direct cu ea, în sensul de a purta discuţii concrete despre suma de bani pe care solicitantul postului va trebui să o dea: „Locuri sunt sigure, şi ştii şi tu cum se întâmplă. Nu? … tot aşa vorbeşti cu mine ca şi cu tine …”.

Colaboratorul DNA a întrebat-o pe Miuţescu cât este dispusă să ofere persoana care doreşte angajarea: „bun, cât….?”, iar acesta a precizat că suma de bani oferită este de 7.000 de euro: „şapte mii”.

Redactor Sava Drăghici articol publicat de Sonia Ivănescu