🇷🇴Fostul șef de la Tanselectrica trimis in judecată de Parchetul General!

Parchetul General a trimis în judecată un bărbat pentru uz de fals și înșelăciune, după ce ar fi folosit diplome false ce atestau că a absolvit Politehnica, pentru a se angaja ca inginer la Transelectrica.Bărbatul e în arest preventiv, iar procurorii au pus sechestru pe 2 imobile și un cont bancar. Este vorba despre Marius Dănuț Carașol, fostul şef Transelectrica.

Procurorii din cadrul Parchetului General au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a unui bărbat, pentru infracțiunile uz de fals (în legătură cu diploma de inginer seria D nr. 0286614 depusă la cererea de angajare la General Electro Proexim și în legătură cu diploma de inginer seria D nr. 0286614 depusă la cererea de angajare la Compania Națională de Transport al Energiei Electrice ,,Transelectrica” SA) și înșelăciune (parte civilă Compania Națională de Transport al Energiei Electrice ,,Transelectrica” SA).

Informația că președintele Transelectrica, Marius Dănuț Carașol, și-a falsificat CV-ul a fost lansată de jurnaliștii Edupedu.ro. Carașol susține că a absolvit Facultatea de Electrotehnică din cadrul Universității Politehnica București. Surpriză însă! Într-un răspuns oferit Edupedu.ro, reprezentanții Universității Politehnica Bucuresti precizează că Marius Dănuț Carasol a fost student, dar nu și-a finalizat studiile.

Surse politice citate de Edupedu.ro susțin că diploma acestuia de absolvire a UPB este una falsă. Marius Dănuț Carașol ar fi urmat cursurile Universității, a repetat doi ani de facultate, dar nu a mai absolvit-o.

În CV-ul de pe site-ul companiei Transelectrica scrie că Marius Dănuț Carașol este absolvent al Facultății de Electrotehnică din cadrul Universității Politehnica București. Foto: transelectrica.ro

În CV-ul lui Marius Dănuţ Caraşol apare că și-ar fi făcut studiile la UPB în perioada 1999 – 2005 şi că ar fi inginer diplomat. Contactat și întrebat de Edupedu.ro dacă a absolvit Politehnica din București, așa cum scrie în CV-ul său public, Marius Dănuț Carașol a răspuns: „Nu pot să vorbesc, mulțumesc mult”. El a motivat că este într-o ședință.

Marius Dănuț Carașol este președintele directoratului Transelectrica din luna iunie.

Redactor Sava Drăghici articol publicat de Emilian Ionescu