🇷🇴Satu Mare: Un recidivist eliberat recent pe recurs compensatoriu a fost reținut în cazul uciderii cu sălbăticie a două femei…

Un recidivist eliberat recent pe recurs compensatoriu a fost reținut în cazul uciderii cu sălbăticie a două femei, într-o casă din localitatea Bârsăul de Sus, județul Satu Mare.Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, Marius Iancu că cei doi vânzători de plăpumi din Ungaria suspectați inițial au fost audiați și lăsați să plece, în condițiile în care se aflau întâmplător în zonă în perioada comiterii crimelor.

„Avem o persoană reținută în cazul dublei crime de la Bârsăul de Sus, urmărirea penală fiind în curs de desfășurare. Procurorul de caz a cerut autorizație de percheziție, se fac cercetări în continuare. Persoana respectivă nu face parte dintre cei doi romi care fuseseră și ei audiați, aceștia fiind liberi să plece. Întâmplarea a făcut să se afle în fața casei în acea perioadă”, a spus Iancu.

Persoana reținută este un bărbat, cu antecedente penale, recidivist, recent eliberat din închisoare în urma recursului compensatoriu, scopul crimelor fiind jaful.

Două femei de 53 și 65 de ani au fost ucise marți, într-o casă din Bârsăul de Sus, lovite în cap de mai multe ori. Recursul compensatoriu promovat de PSD şi de fostul ministrul al Justiţiei, Tudorel Toader, a dus la eliberarea a mii de deţinuţi periculoşi.

Redactor Sava Drăghici articol publicat de Andrei Marian Mihai