🇷🇴Suporterii Români vor putea consuma băuturi alcoolice pe stadioane!

Fanii însetați de pe stadioane își vor putea potoli setea de alcool în timp ce urmăresc meciurile echipelor preferate pe marile stadioane.Proiectul care a fost adoptat de Camera Deputaților a fost inițiat de șase parlamentari PNL și va fi transmis spre promulgare președintelui României Klaus Iohannis. În cazul în care acesta își va da acceptul, atunci va fi modificată o lege veche din 1991.

Astfel, organizatorii meciurilor vor putea vinde alcool în incinta stadioanelor și zonele adiacente, atât timp cât vor respecta legile naționale și locale.

Fanii au primit cu bucurie vestea. Legea din 1991 interzicea servirea și consumul alcoolului la evenimentele organizate cu scop de recreere sau a manifestărilor culturale artistice. Până în prezent se putea consuma bere la concertele organizate pe stadioane sau în piețele publice, dar nu și la competițiile sportive.

Suporterii români s-au plâns de-a lungul timpului că pe stadionele din România nu este permis consumul de alcool, în condițiile în care în multe țări din Europa este legal să bei bere pe stadion. Ceea ce nu vor să înțeleagă microbiștii din România este că fanii din alte țări au priceput că violența nu își mai are locul pe o arenă de fotbal și că dacă ți se dă voie să bei pe stadion nu înseamnă că trebuie să strici spectacolul din teren vărsându-ți nervii pe jucători sau pe alți spectatori care au venit la meci să se bucure de fotbal.

Redactor Sava Drăghici articol publicat de Emilian Ionescu