🇦🇹🎄🇷🇴Viena cheltuie de două ori mai puțin decât Bucureștiul pentru luminițele de Crăciun!

Luminițele de Crăciun din Viena sunt de basm, mai frumoase, mai multe, și, incredibil, costă mult mai puțin decât cele ale Bucureștiului! Cum reușesc austriecii această performanță?Viena cheltuie de două ori mai puțin decât Bucureștiul pentru luminițele de Crăciun: „Nu suntem atât de bogați”

Aflat în Viena, corespondentul PRO TV Vitalie Cojocari a aflat de la autoritățile locale că amplasarea luminițelor de Crăciun în oraș a costat 1,2 milioane de euro, bani care nu sunt în totalitate de la bugetul Primăriei, ci provin și de la Camera de Comerț.

Decorațiunile sunt însă aceleași an de an și nu sunt amplasate pe marile artere, unde circulă mașinile, ci doar în zonele pietonale. Cu toate acestea, milioane de turiști vin anual la târgul de Crăciun din Viena, devenit deja celebru în lume.Întrebați de ce nu amplasează luminițe pe arterele principale, oficialii austrieci au răspuns: „Nu suntem chiar atât de bogați, încercăm să economisim!”

În București, însă, decorațiunile și amplasarea lor au costat 2,5 milioane de euro, de două ori mai mult decât în Viena.

Astfel, Capitala a fost împodobită cu 10 milioane de beculețe de tip LED – cu 7 milioane mai multe decât în anii precedenți, peste 9.300 de elemente luminoase – dintre care unele cu specific sportiv, aproximativ 4.000 de elemente luminoase 3D și 2D, (cu 1.500 mai multe decât anul trecut) si 2.200 de figurine agabaritice – care depășesc 2,5 metri înălțime.Traseul iluminatului festiv din acest an însumează peste 40 de kilometri de bulevarde și străzi adiacente, în 72 de locații din București.

Sursa Stirileprotv.ro