🇷🇴Firea, acuzații grave la adresa lui Orban: „Este egal cu Liviu Dragnea”

Primarul general al Capitalei Gabriela Firea îl amenință pe premierul Ludovic Orban cu plângerea penală pentru abuz în serviciu, dacă nu aprobă suplimentarea bugetului Capitalei.Aceleași acuzații i le aduce și ministrului Finanțelor, Florin Câțu.

Firea a subliniat că pentru ea „Ludovic Orban este egal cu Liviu Dragnea”. Gabriela Firea îi transmite premierului că solicită acești bani de la Guvern pentru a achita servicii de utilitate publică, absolut necesare cetățenilor, adăugând că „cele 100 de milioane de lei primite de la fostul Guvern, din Fondul de rezervă, s-au dus către Elcen, pentru plata facturii la termoficare”.

Precizările vin după ce premierul Ludovic Orban a calificat, vineri, drept o ”neobrăzare” din partea Primăriei Capitalei să mai solicite bani din Fondul de rezervă aflat la dispoziţia Guvernului, subliniind că această cerere nu va fi acceptată, potrivit Antena 3.

„Observ ca Domnul Orban recidiveaza. Persista in a transmire, cu ura si incrancenare, informatii eronate despre mine si Primaria Capitalei. Ii atrag atenția domnului prim-ministru că Bugetul National nu este bugetul lui pe persoana fizica.

Sa nu-l confunde cu propriile buzunare. Si sa nu uite ca functiile sunt trecatoare. In calitate de primar general al Municipiului București sunt obligata de lege si onorata să îi reprezint pe locuitorii din Capitala.

În cazul în care Guvernul Orban nu va da curs solicitării noastre, atunci îi informez că vom formula plângeri penale pentru abuz în serviciu pe numele domnului prim-ministru și pe numele ministrului Finanțelor Publice, precum si pe cele ale functionarilor publici care vor valida un buget ilegal pentru Primaria Capitalei, care va fi pusa in situatia sa nu poata achita subventia la tranportul public in comun, energie termica, cheltuielile cu cele 19 spitale, creditele contractate in trecut de alti primari (de dreapta), continuarea investitiilor urgente in infrastructura pentru fluidizarea traficului, deja demarate”, scrie Gabriela Firea pe Facebook.

Redactor Sava Drăghici articol publicat de Emilian Ionescu