🇷🇴Gabriela Firea “Milostiva Bisericilor” taie 50 de milioane de lei din sprijinul financiar oferit pentru Biserici și Catedrala Neamului!

Primăria Capitalei vrea să taie aproape 50 de milioane de lei din sprijinul financiar alocat în 2019 pentru lucrările în multe biserici, între care se numără și Catedrala Mântuirii Neamului, de unde reduce 10 milioane de lei, transmite Mediafax.Potrivit unui proiect care va fi dezbătut la Consiliul General al Municipiului București (CGMB) în ședința de miercuri, Primăria Capitalei vrea să taie aproape 50 de milioane de lei din bugetul alocat anul acesta lucrărilor de la mai multe lăcașuri de cult din București.

Bani sunt tăiați de la mai multe biserici din Capitală, care au fost alocați, inițial, pentru diferite lucrări precum: refacere fațadă biserică și turn clopotniță (Mănăstirea Radu Vodă), consolidarea scărilor monumentale (Palatul Patriarhiei), remodelarea bucătăriei (Mănăstirea Plumbuita), reparații gard (Parohia Ceauș Radu) etc.

Potrivit proiectului de rectificare bugetară, sunt tăiate 10 milioane de lei din banii alocați Patriarhiei Române pentru finalizarea lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului, aceasta fiind cea mai mare sumă.

Redactor Sava Drăghici articol publicat de Sonia Ivănescu