🇷🇴🇫🇷Franța: Românca Roxana Mărcineanu, Ministrul Sportului evacuată de pe un Stadion, in urma unor atacuri rasiste!

Roxana Mărăcineanu, ministru al Sporturilor în Franța, a fost evacuată de pe arena Bauer, din Saint Ouen, după ce a fost ţinta insultelor suporterilor.Roxana Mărăcineanu asista la meciul de fotbal din liga a treia disputat, vineri seară, între echipele Red Star şi Quevilly Rouen, când suporterii au început să o huiduie. 

„Toata lumea detesta ministrul” şi „Aici nu este nimeni cu Macron, aşa că urcă-te în maşină şi pleacă” scandau suporterii.

Un fan mai îndrăzneţ a aruncat cu un pahar plin cu suc către ministrul de origine română.

„Am fost abordată de o persoană care avea un mesaj politic de transmis. Venisem pentru a avea contact cu un club care apără valorile în care mă recunosc. Este situat la câţiva paşi de inima viitoarelor Jocuri Olimpice de la Paris, din 2024, şi vreau să îi susţin. Voi reveni…”,  a declarat Mărăcineanu, pentru Le Parisien.

Născută la București, fosta înotătoare a emigrat în Franţa in 1984, iar anul trecut a fost numită ministru al Sporturilor în guvernul condus de Edouard Philippe.

Mărăcineanu, care are dublă cetăţenie româno-franceză, a devenit, în 1998, prima campioană mondială la înot din istoria Franţei, obţinând aurul la proba de 200 de metri spate în cadrul întrecerilor de la Perth, din Australia.

Ea a mai obţinut medalia de argint în 2000, la Jocurile Olimpice de la Sydney, retrăgându-se în 2004.

Redactor Sabău Ionela Pascu articol publicat de Andrei Marian Mihai