🇷🇴Claudiu Manda atac la adresa PNL: “Baietii destepti din Guvernul PNL, profesionistii, concureaza bancurile cu Bula”…

Europarlamentarul PSD Claudiu Manda reacţionează sarcastic la două dintre măsurile luate de PNL în ultimele zile. Fostul şef al Comisiei SRI din Parlament afirmă că românii au de suferit de pe urma „măsurilor aiuristice” luate de actuala guvernare.„Baietii destepti din Guvernul PNL, profesionistii, concureaza bancurile cu Bula.

Au taiat pensiile speciale, majorandul-e; fac a treia rectificare bugetara, care este ilegala; ieftinesc combustibilul, scumpindu-l…!

Ar fi de ras, daca, in urma acestor masuri aiuristice, nu ar avea de suferit romanii!

Si tot acest amatorism este sustinut de corectii, oamenii noi de la USR, care intre executiile dintre ei, se mai gandesc sa mai beneficieze de cate ceva!”, scrie Manda pe Facebook, după care citează două articole de presă.

”Deputații PNL și USR au votat pentru majorarea pensiilor de serviciu, mai cunoscute sub numele de „pensii speciale”.

Afirmația este făcută de avocatul Toni Neacșu într-o postare pe Facebook. Acesta susține că prin revenirea la modul de calcul anterior al pensiilor speciale, s-a votat de fapt majorarea acestora.

„În plin asalt populist împotriva pensiilor de serviciu (zise speciale) Comisia de muncă din Camera Deputaților, cameră decizională, propune eliminarea plafonărilor acestora, introduse prin OUG nr. 59/2017. Acest OUG a blocat din 2017 actualizarea pensiilor de serviciu (zise speciale, inclusiv ale militarilor, mai puțin ale magistraților) cu salariile/soldele aflate în plată, în sensul că acestea se actualizau doar cu rata medie anuală a inflației.

Excepțional e că deputații PNL și USR au votat la unison revenirea la modul de calcul anterior al pensiilor speciale, adică la majorarea lor.

Concluzia: până și pentru măsuri populiste e nevoie de minima pricepere tehnică, altfel îți tai singur craca (demagogică) de sub fund.”, scrie avocatul Toni Neacșu pe pagina sa de Facebook” – sursa qmagazine.ro

”Rectificarea bugetară anunţată de Ludovic Orban este ILEGALĂ. O spune chiar Guvernul

Premierul Ludovic Orban a anunţat vineri că a luat decizia de a plăti titlul executoriu care va rezolva problemele de la ROMATSA, din fondul de rezervă al Guvernului. Odată plătiți cei 85 de milioane de euro pentru fraţii Micula, fondul de reverză se va goli, dar luni va fi efectuată o rectificare bugetară pentru a-l completa.

„Am luat decizia de a plăti titlul executoriu de 85 de milioane de euro, din fondul de rezervă. Bineînțeles, asta va lăsa, pentru moment, fondul de rezervă fără disponibilul necesar autorităților locale. Tocmai aceea, am stabilit împreună cu ministrul Finanțelor ca luni să efectuăm o nouă rectificare bugetară, astfel încât să realimentăm fondul de rezervă al premierului cu banii necesari pentru autoritățile locale”, a spus Ludovic Orban. Doar că o asemenea rectificare bugetară ar încălca atât Legea 69/2010 privind responsabilitatea fiscal-bugetară, cât şi Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice. O spune chiar Guvernul Orban, în expunerea de motive a proiectui de Lege pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2020, pe care executivul şi-a angajat răspunderea joi (..)” – sursa stiripesurse.ro.

Redactor Sabău Ionela Pascu articol publicat de Andrei Marian Mihai