🇷🇴De-a rasu’-plansu’! Apelul anului 2019 la 112 în Vaslui: s-a furat un mort!

Mihai Gorgan, în vârtã de 52 de ani, a murit la Spitalul din Husi, pe 7 decembrie, însã de la morgã a fost scos de… Marin Lila, un husean care recunoaste cã nu este niciun fel de rudã cu defunctul, dar a vrut ca sã facã o faptã crestineascã. Întrebarea este cum de a reusit sã scoatã mortul de la morga si sã plece cu el prin oras.”Eu nu puteam sã scot mortul de acolo, dar mi s-a spus cã dacã aduc o rudã, un nepot, ceva, îl voi putea lua. L-am cãutat pe nepotul lui, unul Iorga si l-am dus acolo. Acesta a semnat cã nu vrem necropsie, cã stim de ce boalã a murit si vrem doar sã îl luãm asa. S-au fãcut actele si ni l-au dat. Le-am spus cã nu am masinã mai mare, dar îl duc asa, cum pot, în masina mea, micã. Am legat sicriul, ca sã nu cadã, normal”, spune Lila, potrivit vremeanoua.ro.

Marin Lila reuseste sã ia mortul, pe care îl urcã, cu sicriu cu tot, în masina lui. Cum vehiculul era mult prea mic, acesta leagã racla cum poate, dar un sfert din ea rãmâne pe afarã. Cert este cã, într-un final, s-a ajuns cu bietul defunct la capelã.

“Aici a fost scandal. Cã eu l-am depus acolo, i-am adus icoanã, tot. Stãteam la priveghi. A venit în capelã cu mare scandal fratele sotiei, care a spus ca imediat sã îi dau certificatul de deces. M-a acuzat cã am furat mortul, ca sã încasez ajutorul de înmormântare. A sãrit la mine. Eu i-am spus cã am vrut sã fac o fapte bunã iar el, în loc sã îmi multumeascã, vine sã mã batã? Nu e frumos”, se plânge Marin Lila.

Ieri dimineatã, însã, s-a vãzut în fata faptului împlinit. Sotia si cumnatul lui Mihai Gorgan chiar l-au reclamat, cãci s-a trezit la usã cu Politia. A fost poftit duminicã, la sectie, pentru explicatii. Bãtãlia s-ar fi dus, de fapt, nu pe bietul mort, cât pe certificatul de deces, pe baza cãruia se putea încasa ajutorul de înmormântare, în valoare de peste 5000 de lei.

Sursa vremeanoua.ro.