🇷🇴Mihai Neșu construiește un Centru modern pentru Copii cu Dizabilități!

După gravul accident suferit în timpul unui antrenament în anul 2011, Mihai Neșu – fostul fotbalist de la FCSB și Utrecht – a deschis o fundație la Oradea prin care ajută copiii cu dizabilități.Neșu a povestit cum a reușit să depășească momentele grele, iar factorul care a contat cel mai mult a fost apropierea de Dumnezeu. Credința l-a ajutat și tot cu ajutorul credinței speră că va putea construi un complex care să ofere terapii avansate de recuperare pentru tinerii de până la 18 ani, dar și ateliere de învățare a unor meserii. Costul total al complexului depășește 3 milioane de euro, așa că fostul fotbalist a lansat un program de strângere de fonduri prin care oricine poate contribui cu o donație dacă trimite un SMS cu mesajul „CRED” la 8844.

Aflat de peste opt ani în scaunul cu rotile Mihai Neșu a deschis un centru de recuperare pentru copii cu dizabilități neuromotorii prin intermediul fundației sale. Centrul „Sfântul Nectarie” are 200 de metri pătrați și ajută cu terapii peste 100 de copii cu vârste cuprinse între 2 și 14 ani. Acum, Neșu dorește să extindă acest centru, iar complexul să ofere astfel terapii avansate de recuperare și pentru tinerii de până la 18 ani, dar și ateliere de învățare a unor meserii. Complexul ar urma să fie folosit gratuit și de cei care care nu au probleme de sănătate.

Ultima acțiune organizată de Fundația Mihai Neșu a avut loc la Oradea în luna iunie și s-au strâns 200.000 de euro. Evenimentul caritabil a adunat foştii mari jucători ai echipei naţionale a României, printe care și o parte din ”Generația de Aur”, dar şi actuali jucători care evoluează la formaţii importante.

Mihai Neșu este foarte iubit în orașul său, Oradea și recunoaște că primește în permanență donații de la concetățenii săi pentru complexul pentru recuperare pe care urmează să-l contruiască. Chiar și persoane simple, cu care se întâlnește la Biserică, îl ajută cu bani

„Donează foarte multă lume în Oradea, mă mai trezesc și la biserică cu câte o băbuță care îmi bagă în buzunar 100 sau 200 de lei pentru construcție. Dumnezeu nu vrea suferința omului, nu a dorit nici accidentul, dar l-a îngăduit pentru a mă duce pe drumul care trebuie, fiind un catâr, doar prin suferință, puteam ajunge pe drumul bu. El mi-a dăruit și Fundația, toți oamenii din jur care mă ajută, sunt un dar de la Dumnezeu. La început a fost multă neliniște, nesiguranță, acum toate acestea s-au bucurat în bucurie, în speranță. Orice greutate, cu răbdare, Dumnezeu o transformă într-o bucurie”, a declarat Mihai Neșu pentru Antena 3.

Recent, Mihai Neșu a fost premiat în cadrul unei gale importante la Oradea. Fostul fotbalist a primit premiul cel mare ”Liderul care schimbă lumea”.

”Mihai Neșu a primit acest premiu atât pentru activitatea filantropică desfășurată prin intermediul Fundației care îi poartă numele, dar și pentru impactul pozitiv al exemplului propriu de muncă, sacrificiu și dragoste care schimbă, în timp, mentalitatea românilor în bine”, a scris fostul său coleg George Ogăraru pe contul de Facebook.

„Tu îi poți ajuta să aibă un viitor”, acesta este motto-ul campaniei de strângere de fonduri demarate de fostul fotbalist Mihai Neșu. Are nevoie de 3 milioane de euro pentru a construi cel mai modern complex de terapie destinat copiilor cu probleme neuromotorii. Cei care vor să sprijine această inițiativă o pot face printr-un mesaj la numărul 8844.

Iulia Băcăran, director executiv al Fundației Mihai Neșu: „Va fi dotat cu grădini multi-senzoriale, cu spații de joacă pentru copii cu dizabilități, cu un loc pentru hipoterapie, va avea piscină proprie, noi acum facem hidroterapie, dar în colaborare cu un hotel din oraș, acolo vom avea piscina noastră. Dar va fi gândit totodată ca un spațiu de agrement pentru oamenii din oraș.”

Centrul Sfântul Nectarie din Oradea al Fundației Mihai Neșu a fost înființat în iulie 2015 și a oferit, în timp, zeci de mii de ședințe de terapie. Pentru a oferi astfel de servicii și copiilor mai mari de 14 ani, actualul spațiu este însă insuficient. De aici a pornit ideea unui complex ultra-modern, întins pe două hectare, cu un centru de terapie de aproape 1000 de mp, piscină și locuri de cazare.

Redactor Sabău Ionela Pascu articol publicat de Sonia Ivănescu