🇺🇸🇷🇴Noul ambasador SUA la București: „România nu poate avea un prieten mai bun decât SUA”

Ministrul de Externe Bogdan Aurescu l-a primit sâmbătă pe noul ambasador al SUA la București Adrian Zuckerman. Cei doi oficiali au discutat despre implementarea deciziilor strategice adoptate în domeniul securității energetice și cel 5G, cât și asupra obiectivului României de a accede la Programul Visa Waiver.„Ministrul Bogdan Aurescu a transmis ambasadorului Statelor Unite urări călduroase de bun-venit cu ocazia revenirii acestuia în România, exprimând satisfacția părții române pentru menținerea neîntreruptă a reprezentării diplomatice americane, la nivel de ambasador, la București. De asemenea, i-a urat noului ambasador mult succes în îndeplinirea mandatului său și l-a asigurat de tot sprijinul MAE și al său personal în acest scop”, se menționează în comunicat.

Noul ambasador al SUA Adrian Zuckerman „a exprimat angajamentul său ferm de a contribui la dezvoltarea puternică a Parteneriatului Strategic, subliniind aprecierea de care România se bucură din partea Președintelui Donald Trump și la nivelul întregii Administrații a SUA și menționând că „România nu poate avea un prieten mai bun decât SUA”.

Diplomatul american a remarcat transformarea remarcabilă a României în cei 30 de ani de la Revoluția din 1989, țara noastră devenind unul dintre cei mai fermi aliați ai SUA, membru al NATO și UE, cu o democrație robustă, cu respect pentru principiile statului de drept și ale economiei de piață.

Adrian Zuckerman a preluat mandatul de ambasador al SUA la București de la Hans Klemm, care a părăsit România sâmbătă. Klemm deținea postul din 2015, de pe vremea președinției lui Barack Obama.

Pe 20 noiembrie, Adrian Zuckerman a fost votat de Senatul american pentru funcția de ambasador al Statelor Unite în România.

Adrian Zuckerman este un avocat în indrustria imobiliarelor, provenind din firma de avocatură Seyfarth Shaw, cu sediul în New York, care a imigrat în copilărie din România către Statele Unite.

Redactor Sabău Ionela Pascu articol publicat de Sonia Ivănescu