🇩🇪🇸🇪Germania: Greta Thunberg a provocat furia căilor ferate Deutsche Bahn după un mesaj postat pe twitter…

Greta Thunberg a provocat furia căilor ferate germane Deutsche Bahn după ce a postat pe Twitter că a fost nevoită să călătorească într-un tren aglomerat la întoarcerea de la Conferinţa asupra schimbărilor climatice (COP25) desfăşurată la Madrid, scrie Digi24„Ar fi fost mai frumos dacă aţi fi menţionat şi felul şi modul amabil şi competent în care aţi fost tratată de personalul nostru la clasa întâi”, se mai spune în mesajul postat contul de Twitter al Deutsche Bahn, care a difuzat ulterior şi un comunicat de presă.

Totuşi, Deutsche Bahn nu a negat faptul că fata nu şi-a găsit un loc înainte de Frankfurt, la jumătatea drumului dintre Basel şi Hamburg.

Thunberg a răspuns printr-un tweet că trenul său de la Basel fusese anulat şi că ea şi prietenii săi au trebuit să stea pe podea în două trenuri înainte de a găsi la clasa I din Goettingen.

„Bineînţeles că nu este o problemă şi nu am pretins niciodată că a fost. Trenurile aglomerate sunt un semn bun, pentru că ele arată că cererea pentru călătoriile cu trenul este mare”, a adăugat ea.

Thunberg, care refuză să călătorească cu avionul pentru a-şi limita amprenta de carbon, a fost criticată săptămâna trecută de preşedintele american Donald Trump care, tot pe Twitter, a ironizat indignarea ei ecologică, spunând că ar trebui să înveţe să-şi gestioneze furia.

Cine este Greta Thunberg:

La vârsta de 16 ani, Greta Thunberg și-a dat seama că planeta este pe moarte, așa că a decis să facă ceva. În august 2018, suedeza a chiulit într-o vineri de la școală și a ținut singură un protest în fața parlamentului suedez. Greta a făcut același lucru în fiecare vineri, până când oamenii au început să-i observe eforturile, nu doar la ea în țară, ci și în Europa.

Acțiunile ei simple au avut efect și, la scurt timp, a inspirat o mișcare globală condusă de tineri, numită Fridays for Future. Sute de mii de studenți din toată lumea au chiulit la rândul lor de la școală vinerea și au ieșit în stradă ca să ceară guvernului să realizeze că salvarea planetei de la extincția în masă este o idee bună.

Deși este o mișcare internațională, fiecare țară a avut propria abordare, astfel s-au format grupuri de protest din elevi. Dar un lucru comun este că aceste mișcări au fost conduse de tinere. Este vorba despre Greta din Suedia și Laura Neubauer, în vârstă de 22 de ani, din Germania, care a condus demonstrațiile care s-au răspândit în 186 de orașe germane. În Belgia, Anuna De Wever, în vârstă de 17 ani, este fața și purtătoarea de cuvânt pentru mișcarea Youth for Climate. Protestele din Belgia au adunat de la șapte mii la 35 de mii de oameni în doar câteva săptămâni. În Marea Britanie, Anna Taylor, în vârstă de 17 ani, a cofondat Student Climate Network, un grup responsabil pentru coordonarea protestelor principale.

Greta Thunberg, care vinerea trecută a participat la Marşul pentru Climă de la Madrid, a ajuns la Lisabona la începutul săptămânii trecute după o traversare de 21 de zile a Oceanului Atlantic la bordul unui catamaran, ca urmare a refuzului său de a călători cu avionul pe care îl consideră un mijloc de transport ce poluează mediul.

Zilele aceasta, ea a avut mai multe intervenţii la COP25 de la Madrid, dintre care ultima în faţa plenului conferinţei, în care a subliniat că, în lupta împotriva crizei climatice, speranţa nu vine din partea guvernelor, ci a cetăţenilor.

Adolescenta suedeză, aleasă “Persoana Anului 2019” de revista Time, a facut vineri o oprire la Torino, la întoarcerea ei acasă, în Suedia, după ce de săptămâna trecută s-a aflat la Madrid pentru a participa la cea de-a 25-a Conferinţă a ONU privind schimbările climatice (COP25).

“Vreau să mă alătur grevei pentru climă de la Torino, Italia, în drum spre casă. Ne vedem în Piazza Castello”, a scris ea, fără să precizeze însă ce mijloc de transport a ales pentru a se deplasa.

Redactor Sabău Ionela Pascu articol publicat de Emilian Ionescu